Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 23.07.2017 15:05:51

Urugvajcu Maglioneju pri 81 letih nov mandat na čelu Fine

Mednarodno plavalno zvezo (Fina) bo tudi naslednja štiri leta vodil Urugvajec Julio Maglione, ki je na čelo prišel leta 2009, to pa bo njegov tretji mandat. V glasovanju na kongresu v Budimpešti, kjer poteka svetovno prvenstvo, je gladko premagal protikandidata Italijana Paola Barellija, sicer predsednika Evropske plavalne zveze (Len).

Enainosemdesetletni Maglione je dobil 258 glasov, Italijan le 77. "Zdrav sem, dobro se počutim, očitno imam zaupanje. Zakaj bi se poslovil," je novinarjem v Budimpešti, nekateri so ga zaradi let javno pozvali, da odstopi s položaja, pojasnil zobozdravnik iz Urugvaja.

Veliko prahu je Maglione dvignil s svojo ekipo, kjer je podpredsedniško mesto zaupal Huseinu al Muslamu, ki je po izvolitvi na kongresu užival v bučnem aplavzu in mahal množici. Mnogi so prepričani, da je 57-letni Kuvajtčan njegov naslednik, pa čeprav se je v Budimpešti znašel v korupcijski aferi. Veliki poraženec je Barelli, ki ni uspel prepričati delegatov, da so tekmeci koruptivni in ne zaslužijo visokih položajev v svetovnem plavanju.


Obstajajo tudi namigi, da se bo Maglione poslovil predčasno, s čimer bi ga avtomatično nasledil al Musalam in imel tako odprta vrata na naslednjem volilnem kongresu, saj bi Fino avtomatično kot naslednik vodil do leta 2021. "Saj ste nori. Izvoljen sem za štiri leta in če bom zdrav, je moja odgovornost, da ostanem do konca mandata," pa je ob robu nekoliko ušlo Maglioneju, poroča agencija dpa.

Al Musalamu tekmeci očitajo, da je kot generalni direktor azijskega olimpijskega sveta poneverjal sredstva in z njimi podkupoval tudi člane Fife, da bi si zagotovil vpliv v Mednarodni nogometni zvezi. Ko je bil neuspešen tam, je pospešeno začel prodirati v Fino. Kuvajtčan sam vse očitke zanika in trdi, da gre le za gonjo proti njemu.

Braniti se je moral tudi Maglione, ki je bil zaradi kritik očitno slabe volje. "O meni lahko pišete, kar želite," je novinarjem po izvolitvi dejal Urugvajec in nato udaril s slušalkami po mizi in s tem zaključil neprijetno tematiko.

Značke: plavanje, kongres

Članki iz rubrike