franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

STA
STA
0 06.06.2017 17:54:57

Trije lahki Slovenci na Poljskem

Poljski Poznan bo med 16. in 18. junijem gostil drugo tekmo letošnjega svetovnega pokala v veslanju. Slovenske barve bodo predstavljali trije lahki veslači, v enojcu Rajko Hrvat, v dvojnem dvojcu pa Marko Bolha in Aleš Jalen.

Uvodno dirko svetovnega pokala je gostil Beograd v začetku maja, po vmesnem evropskem prvenstvu v Račicah, je zdaj na vrsti druga preizkušnja svetovnega pokala, ki jo bo gostil Poznan. Tretja pokalna tekma bo že tradicionalno na sporedu v švicarskem Luzernu med 7. in 9. julijem.

Slovensko zastopstvo bo znova okrnjeno, saj se težki dvojni dvojec z Nikom Krebsom in Miho Aljančičem še ukvarja s šolskimi obveznostmi, bodo pa v Poznan že prispeli nekateri zvezdniki tega športa na čelu z olimpijskim podprvakom v enojcu, Hrvatom Damirjem Martinom.


Na Poljskem bo konkurenca že prava, saj prihaja na umetno jezero Malta skoraj 500 veslačev in veslačic iz 39 držav, med njimi v tej sezoni prvič tudi predstavniki Avstralije, Kitajske in Nove Zelandije. V ekipi slednjih ne bo olimpijskega prvaka v enojcu Maheja Drysdalea, njegovo mesto bo zasedel Robert Manson. Ta bo imel v Hrvatu Martinu močno konkurenco, poleg tega bo med skifisti nastopil tudi bronasti z evropskega prvenstva, Belorus Stanislau Ščarbačenja.

V ženskih enojcih bo Britanka Victoria Thornley lovila tretjo kolajno to sezono, saj je na prvi tekmi svetovnega pokala osvojila srebro, na EP prejšnji mesec pa naslov evropske prvakinje. Načrte ji bosta skušali prekrižati bronasta z OI Kitajka Jingli Duan in bronasta z EP, Belorusinja Ekaterina Karsten.

Trenutno ima največ točk svetovnega pokala Velika Britanija, ki ji sledita Nizozemska in Poljska.

Članki iz rubrike