nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

STA
STA
0 27.05.2017 15:13:50

Hrvat v malem finalu

Edini slovenski predstavnik na evropskem prvenstvu v veslanju v Račicah na Češkem, Rajko Hrvat, bo v nedeljo nastopil v malem finalu. Izolčan je bil danes v svoji polfinalni skupini peti, brez pravih možnosti za prva tri mesta, ki so vodila v boj za odličja.

V ospredju so se za finale spopadli Italijan Andrea Micheletti, Švicar Michael Schmitt, ki je moral v finišu prepustiti prvo mesto Italijanu, Belgijec Niels van Zandweghe in Slovak Lukaš Babać, ki pa v finišu ni ogrozil tretjega Belgijca.

Hrvat je začel zadržano in bil vse do končnice na šestem mestu, nato pa ugnal Hrvata Luko Radonića, močno pa se je približal tudi Babaču. Glede na zmago v repasažu je Hrvat tokrat računal s finalom, a na tekmi ni potrdil v petek pokazane forme.



"Vsekakor je to manj, kot smo pričakovali, saj je bil finale načrtovan. Na svetovnem pokalu v Beogradu, kjer je Rajko ostal brez finala, smo ocenili, da je v polfinalu storil napako, tukaj pa izidi kažejo, da danes preboj med najboljšo šesterico ni bil realen. Konkurenca je dvignila svojo raven, nekaj pa je tudi veslačev, ki so v Beogradu manjkali. Osebno me ne skrbi, ker Rajko ni v finalu, veliko bolj me skrbi dejstvo, da skozi celo tekmi ni bil nikoli v položaju, da bi se za finale boril," je nastop pokomentiral slovenski selektor Iztok Čop.

Iz drugega polfinala so se v finale prebili Norvežan Kristoffer Brun, Madžar Peter Galambos in Poljak Artur Mikolajczewski.

Značke: veslanje, ep

Članki iz rubrike