stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 26.05.2017 22:29:46

Ostermanova in Ponomarenko Janićeva zanesljivo v polfinale

V Szegedu na Madžarskem so s kvalifikacijami in polfinali sprinterji na mirnih vodah začeli z drugo tekmo svetovnega pokala. Prvič sta se na večjem kajakaškem tekmovanju v dvojcu predstavili Anja Osterman in Špela Ponomarenko Janić ter zanesljivo napredovali v polfinale, ki bo na sporedu v soboto.

Primorski sprinterki na mirnih vodah, ki sta pretekli konec tedna uspešno tekmovali na prvi tekmi svetovnega pokala v portugalskem Montemor-o-Velhu v kajakaškem enojcu - Ponomarenko Janićeva je bila dvakrat druga, Ostermanova pa dvakrat peta -, sta na prvi skupni tekmi v dvojcu nastopili zelo uspešno. V kvalifikacijski skupini na 500 metrov sta v cilj priveslali najhitreje in se tako uvrstili v naslednjo fazo tekmovanja. Polfinale ju čaka v soboto.

Hitro je v kvalifikacijah kajakašev na 1000 metrov veslal tudi Jošt Zakrajšek in tudi on ciljno linijo prečkal kot prvi ter se tako zanesljivo uvrstil v polfinale. Tam je nato premoč moral priznati četverici tekmecev ter se s petim časom svoje polfinalne skupine prebil v sobotni finale B. Na isti razdalji je tekmoval tudi Alan Apollonio, tudi on je napredoval v polfinale, kjer pa je nato tudi zaključil z nastopi na tej razdalji.



V Szegedu sta med moškimi kajakaškimi dvojci na 500 metrov nastopila tudi Maks Frančeškin in Vid Debeljak. Kajakaša, ki se lahko pohvalita z uspehi v spustu na divjih vodah, sta bila v kvalifikacijski skupini tretja, v polfinalni nato peta, kar je zadostovalo za sobotni finale B. V zelo močni konkurenci, ki je pripotovala na Madžarsko, se je preizkusil tudi Tilen Vidovič, ki je v kvalifikacijski skupini kajakašev na 200 metrov zasedel sedmo mesto.

Proti koncu tekmovalnega dne sta se v kvalifikacijah na 500 metrov na regatno polje znova podala Zakrajšek in Apollonio. Oba sta se uvrstila v nadaljnjo fazo tekmovanja, Zakrajšek s četrtim časom skupine, Apollonio pa s šestim.

Značke: kajak kanu, sta

Članki iz rubrike