favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 21.05.2017 16:06:16

Stevens domačo sezono začel z rekordom mitinga v Ljubljani

Arsen Perić
Kopališče na Kodeljevem je konec tedna gostilo že 42. mednarodni plavalni miting za pokal mesta Ljubljane. Za najboljši posamični dosežek na mitingu je poskrbel plavalec kranjskega Triglava John Peter Stevens, ki je z izidom 28,38 kljub močnemu nalivu dosegel nov rekord mitinga na 50 m prsno.

Stevens je ob tem osvojil še zmago na 100 m prsno in bil v nastopu za trening tretji na 50 m delfin. "Na 50 m prsno sem si ta rekord želel in ga tudi napovedal. Na 100 m prsno pa imam letos prav tako visoke cilje, a je bila tekma v Ljubljani zame prva letos v 50-metrskem bazenu, zato sta bili v ospredju tehnika in frekvenca," je po naporni soboti povedal plavalec kranjskega kluba, ki je v letu 2016 na 50 m prsno osvojil srebro na evropskem prvenstvu v Londonu in na svetovnem prvenstvu v 25-metrskih bazenih v Kanadi.

Med slovenskimi reprezentanti je za najboljši ženski dosežek z 2:02,52 poskrbela Radovljičanka Anja Klinar, ki je v soboto nastopala še na 50 m delfin. Ravenčanka Gaja Natlačen, ki je na 200 m prosto zaostala za Klinarjevo, je s 4:20,25 v izredno težkih pogojih, ki so vsakdan ljubljanskega plavanja in pri številnih tujih plavalcih mečejo slabo luč tudi na mesto s tovrstno zastarelo športno infrastrukturo, dosegla soliden izid ob zmagi na 400 m prosto.



V moški konkurenci se je zmag na 200 in 400 m prosto veselil še en ravenski reprezentant - Martin Bau. Med ostalimi reprezentanti je Tjaša Pintar že v soboto zmagala na 100 m prsno, njena radovljiška klubska kolegica Špela Perše pa v nedeljo na 1500 m prosto.

Na mitingu so manjkali resni kandidati za olimpijske igre 2020 iz ljubljanskih klubov. Mladinski reprezentantki Tara Vovk iz Ljubljane in Neža Klančar iz Olimpije sta oboleli in nastop pod milim nebom v napovedanem dežju bi pomenil preveliko tveganje, olimpijec in slovenski rekorder na 100 m prosto Anže Tavčar pa ima še študijske obveznosti v ZDA.

Značke: plavanje, sta, stevens

Članki iz rubrike