stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

STA
STA
0 05.05.2017 13:46:35

V Srbiji neposredno v polfinale le Hrvat

Dopoldne so v predtekmovanju prve tekme veslaškega svetovnega pokala v Beogradu nastopile vse tri slovenske posadke. Rajko Hrvat v lahkem enojcu se je neposredno uvrstil v polfinale, Nik Krebs in Miha Aljančič v dvojnem dvojcu ter Aleš Jalen in Marko Bolha v lahkem dvojnem dvojcu pa bodo za napredovanje morali nastopiti v repasažu.

Rajko Hrvat je v svoji predtekmovalni skupini vodil od starta do cilja in se prepričljivo uvrstil v sobotni polfinale. Največji tekmec mu je bil predstavnik Srbije Miloš Stanojević, ki mu je bil ves čas blizu, vendar pa ga je Izolčan nadziral in v cilju zmagal z dolžino čolna prednosti. Kot tretji se je v polfinale uvrstil še Čeh Jan Cincibuh. V drugih dveh predtekmovalnih skupinah sta zmagala favorita Slovak Lukaš Babač, aktualni evropski prvak in bronasti z lanskega SP, in Peter Galambos, aktualni svetovni podprvak. Hrvat je sicer dosegel četrti čas predtekmovanja, vendar pa so bile tekme zelo različne in je še težko oceniti moč posameznih skifistov. Polfinale bo na sporedu v soboto ob 10.40 in 10.45, nasprotniki bodo znani po repasažu.

Nik Krebs in Miha Aljančič sta v predtekmi dvojnih dvojcev pogumno startala in bila na prvih 500 metrih druga za favorizirano bolgarsko posadko Vasiljev/Božilov, devetouvrščeno z olimpijskih iger v Riu. V sredini proge ju je prehitela ruska posadka Potapkin/Sorin, vendar pa sta Krebs in Aljančič ves čas držala stik z njima in tako uspešno odbijala napade četrte Madžarske in pete Estonije. V zadnji četrtini sta sicer popustila in tako prihranila nekaj moči, sta pa kljub temu ohranila tretje mesto. Neposredno se je v finale, v dvojnih dvojcih zaradi manjšega števila čolnov namreč ni polfinala, uvrstil le zmagovalec, to je bil bolgarski čoln iz slovenske in litvanski iz druge skupine.


Slovensko posadko v soboto ob 14.14 čaka repasaž, od koder se prva dva uvrstita v veliki finale, Krebs in Aljančič pa se bosta pomerila s Hrvaško, Poljsko, Švico in Estonijo. Med jutrišnjimi konkurenti sta danes dosegla tretji čas.

Lahka veslača Aleš Jalen in Marko Bolha sta bila v predtekmovanju peta in bosta za napredovanje v polfinale nastopila v popoldanskem repasažu. Iz močne predtekmovalne skupine sta neposredno napredovali posadki Irske in Češke, ki sta bili skozi progo ves čas vodilni ekipi. Jalen in Bolha sta bila na polovici proge še v precej dobrem položaju in v stiku s konkurenti, v drugi polovici pa sta popustila in v cilj priveslal kot peta.

Repasaž bo na sporedu ob 15.24, nastopilo bo pet čolnov, za polfinale pa so prosta le tri mesta. Zanje se bosta Jalen in Bolha spopadla z Madžarsko, Belgijo, Nizozemsko in Veliko Britanijo.

Članki iz rubrike