pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 19.01.2024 19:04:45

Derbi pri moških v Radljah in pri ženskah v Kamniku

Tržičanke se nahajajo v boju za naslov prvaka, zato je zanje zmaga v Pivki nujna.
psno
Enajsti krog kegljaške lige ponuja v moški konkurenci dva pomembna derbija. V Radljah gostuje Konstruktor, v Kamniku pa Triglav. V ženski ligi pa je na sporedu derbi vodilnih ekip v Kamniku med domačim Calcitom in Remoplastom iz Radelj.

V Radljah ob Dravi bodo novinci v ligi Pergola Hiše gostile odlične sosede, igralce Konstruktorja iz Maribora. Radeljčani s Stoklasom na čelu so v naletu. Kot prvim je uspelo odščipniti točko vodilnemu Triglavu, pred tednom dni pa so zmagali v Kamniku. Zdaj se jim ponuja priložnost, da vzamejo še en skalp in s tem naredijo še en korak proti Evropi. V Kamniku pa je na sporedu sosedski derbi. Domači Calcit, ki je bil pred tednom dni doma šokiran s strani Radeljčanov, tokrat gosti vodilne Kranjčane. Tudi preostala tri srečanja bodo zelo pomembna tako v luči boja za preostalo mesto v Evropi kot v boju za obstanek. Morda je trenutno Taborska Jama več ali manj odpisana in tokrat gosti odlično ekipo Proteusa. Varovanci Zdravka Štruklja se še niso predali in bodo poizkusili presenetiti sicer zelo dobre Postojnčane. V Litiji pa bo pomemben obračun med Litijo in Ograjco. Litijani so pred tednom dni presenetili v Tržiču, Ljubljančani pa pokazali izvrstno predstavo v Kranju. V Novi Gorici je na sporedu pomemben obračun za obe ekipi, tako za domačo Gorico kot tudi za Ljubelj.



V ženski A ligi pa nas čaka v Kamniku derbi med vodilnim dvojcem, domačim Calcitom in Remoplastom. V primeru zmage Kamničank bodo te na dobri poti k ubranitvi naslova, toda Radeljčanke si želijo po spodrsljaju pred tednom dni priti do zmage in do vodilne pozicije. Tudi na ostalih štirih tekmah bo zelo vroče. V Celju je na sporedu sosedski derbi med domačim Celjem in Impolom. V Ljubljani pa bodo jamarke proti Proteusu iskale pomembne točke v boju za obstanek. Napeto pa bo tudi pri Pivki, kjer bo Ljubelj iskal zmago proti domačinkam, saj si želi, da bi še ostal v boju za naslov prvaka. Toda Pivčanke se niso odpovedale Evropi in bodo želele za vsako ceno zmagati. Verjetno (na papirju) bo še najmanj zanimiva tekma v Mariboru, kjer je Ograjca vendarle v vlogi favorita proti domačemu Miklavžu. Čeprav so igralke Miklavža prikazale dopadljiv nastop v Tržiču pred tednom dni, bodo verjetno Strelčeva in njene soigralke za njih premočen izziv.



1. A liga moški, 11. krog


Taborska Jama – Proteus (16.00)
Gorica – Ljubelj (16.00)
Calcit – Triglav (17.00)
Litija – Ograjca (17.30)
Pergola Hiše – Konstruktor (18.00)


1. A liga ženske, 11. krog


Taborska Jama – Proteus (13.00)
Pivka – Ljubelj (13.00)
Calcit – Remoplast (14.00)
Celje – Impol (15.00)
Miklavž – Ograjca (16.00)
Galerija
Značke: kegljanje, prva-liga

Članki iz rubrike