zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

GAŠPER STOPAR
GAŠPER STOPAR
0 17.01.2024 11:08:28

Napredujemo zaradi dobrega sodelovanja

GAŠPER STOPAR
V petek, 22. decembra, je v počastitev dneva samostojnosti in enotnosti (26. december) potekala osrednja občinska prireditev s podelitvijo priznanj športnikom Občine Ivančna Gorica za leto 2023. Praznično prireditev v športni dvorani OŠ Stična sta pripravila Občina Ivančna Gorica in Zveza športnih organizacij Ivančna Gorica.

Praznični nagovor je pripadel podžupanu Občine Ivančna Gorica, Tomažu Smoletu. V nagovoru je poudaril pomen samostojnosti ter opomnil, da se Slovenci lahko snovalcem strategije zahvalimo za relativno malo žrtev za svojo neodvisnost v primerjavi z drugimi narodi.

"Bližajo se božični prazniki, ki jih bomo preživeli v krogu najbližjih, vendar ne smemo pozabiti na tiste, ki so žrtvovali svoje življenje za našo svobodo. Nekateri niso imeli privilegija objeti svoje najdražje. Njihova žrtev nas opominja, da samostojnost ni le darilo, temveč tudi odgovornost," je poudaril Smole in se hkrati zahvalil vsem tistim, ki so se izpostavili in branili našo osamosvojitev.

Po Smoletovih besedah v prihodnost gledamo z negotovostjo, saj se zelo blizu nas rožlja z orožjem. "Verjamem, da bi se v najhujšem primeru ponovno poenotili, vendar se sprašujem, zakaj to ni mogoče v mirnih časih. Enotnost je ključna za doseganje ciljev in razvoj. Naša občina iz leta v leto napreduje tudi zaradi dobrega sodelovanja. Želim si, da bi tudi na državni ravni prevladovala enotnost in sodelovanje, in ne izključevanje," je še dejal Smole. Nagovor je sklenil z zahvalo športnikom, športnim delavcem in športnim društvom oziroma klubom, ki predstavljajo zgled sodelovanja in požrtvovalnosti. Ob zaključku je vsem skupaj zaželel še prijetne in domače božično-novoletne praznike ter ponosno praznovanje dneva samostojnosti in enotnosti.

Jan Pancar, Katja Kegl Vencelj in Sviš

Vrhunec petkove prireditve je bila razglasitev športnika leta 2023 v Občini Ivančna Gorica. To sta postala motokrosist Jan Pancar in tekačica Katja Kegl Vencelj. Naziv ekipe leta 2023 je pripadel članski ekipi Rokometnega kluba SVIŠ Ivančna Gorica, ki laskavi naslov upravičuje z odličnimi igrami v elitni rokometni druščini.

V najmlajši kategoriji mlajših dečkov je športnik občine postal tekvondoist Filip Zupančič, med mlajšimi deklicami pa še ena tekvondoistka Tajda Bašar. V kategoriji starejši dečki in deklice sta slavila vsestranski športnik Anže Možina in plavalka Isabela Strojanšek. Športnika leta med mladinci sta postala rokometaš Nal Roš Omahen in Tjaša Kužnik v streljanju z zračno puško. Med veterani je slavila cestna kolesarka Vida Ceglar, priznanje zaslužnega športnega delavca pa je prejel Anton Prosen iz Planinskega društva Polž Višnja Gora. Letošnje jubilejno priznanje je za 50. obletnico delovanja od župana Dušana Strnada prejel Nogometni klub Ivančna Gorica.

Predpraznično slovesnost so obogatili učenci Otroškega pevskega zbora OŠ Stična, pod mentorstvom Bojane Mulh in ob spremljavi Igorja Adamiča, mlada glasbena zasedba iz OŠ Stična Bumbarji iz knjižnice, plesna skupina Vision dance team in pevka Eva Kovačič. Prireditev je povezovala ambasadorka občine Dragica Šteh.

Galerija

Članki iz rubrike