zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 12.01.2024 21:54:14

Lahko Radeljčani presenetijo tudi v Kamniku?

V Impolu pričakujejo, da se bo končno prebudila tudi izkušena Barbara Jurančič.
psno
Kegljači nadaljujejo s svojim prvenstvom. Vodilna v moški ligi, Triglav in Konstruktor, sta favorita na domačem terenu. V Tržiču, Kamniku ter v Postojni bodo pomembne tekme v boju za Evropo. Bodo Radeljčanke nadaljevale serijo zmag?

Po zimskem odmoru se bo v kegljaških ligah nadaljevalo ligaško tekmovanje. V moški elitni ligi bosta v ospredju obe vodilni ekipi, Triglav in Konstruktor, ki bosta v vlogi fqvorita. Obojim v goste prihajata ekipi iz Ljubljane. Preostale tri tekme v moški ligi bodo zelo zanimive. Litijani, ki so bili jeseni v veliki krizi, bodo iskali točke rešitve v Tržiču, toda Ljubelj potrebuje točke v boju za Evropo. V tem boju bosta zelo pomembni tudi tekmi v Kamniku in v Postojni, saj si bodo nasproti stale ekipe, ki so sosedi na lestvici. Kamničani bodo imeli veliko dela proti Stoklasu in njegovim soigralcem. Radeljčani so jesen končali s podvigom, ko so vzeli točko velikemu Triglavu. Pergola Hiša bo lahko takoj preverila vrednost mladega Krevha, ki je bil edini prvoligaški prestop v prestopnem roku. Tudi v Postojni bo vroče. Postojnčani obljubljajo boljšo sezono in računajo na zmago proti sosedom iz Gorice.



V ženski elitni ligi so jesen na vrhu presenetljivo zaključile igralke Remoplasta. Radeljčanke imajo doma lepo priložnost, da se Ograjci oddolžijo za edini dosedanji poraz v prvenstvu. V ženski A ligi vodilnim sledijo Kamničanke in Tržičanke, ki imajo lepo prednost pred zasledovalkami. Tokrat bodo v vlogi favoritinj doma proti Celjankam oziroma Miklavžu. Vseh ostalih sedem ekip ločijo le tri točke. Zanje je v igri še eno mesto v Evropi, a tudi boj za obstanek, saj kar dve ekipi izpadeta. Zato bosta tekmi v Sl. Bistrici in Postojni pomembni tudi v luči tega boja. Impol gosti Taborsko Jamo, ki je na papirju sicer mnogo slabša, toda jamarke pomanjkanje kvalitete nadoknadijo z borbenostjo. V Postojni pa je na sporedu notranjski derbi. V goste prihajajo sosede iz Pivke, ki so bile dolgo v krizi, medtem ko so igralke Proteusa jeseni igrale zelo spremenljivo. Miklavčeva je s soigralkami prepričana, da spomladi ne bo takšnih turbulenc.



Tudi nedelja bo zelo kegljaška, saj so na sporedu tudi tekme šestnajstine pokala. Med njimi bo kar nekaj zelo zanimivih tekem.



Pari 10. kroga v 1. A ligi


Moški
Ljubelj – Litija (14.00)
Konstruktor – Taborska Jama (16.00)
Calcit – Pergola Hiše (17.00)
Triglav – Ograjca (17.00)
Proteus – Gorica (17.30)


Ženske
Ljubelj – Miklavž (10.00)
Impol – Taborska Jama (13.00)
Proteus – Pivka (13.30)
Calcit – Celje (14.00)
Remoplast – Ograjca (14.00)



Galerija
Značke: kegljanje, prva-liga

Članki iz rubrike