sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

gabriela anamaria goltes Ekipa24.si

Dončićeva Anamaria spet 'topi srca'! Srček in ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 24.11.2023 17:59:19

Lahko Remoplast že potrdi jesensko krono?

Ksenija Detiček in njene soigralke iz Impola bodo v Mariboru želele dokazati, da so trenutno veliko boljše kot Miklavž.
psno
Osmi krog v kegljaških ligah bo okrnjen zaradi lige prvakov. V ospredju bo tekma v Radljah, kjer bi lahko Radeljčanke z zmago potrdile jesensko krono. Tudi preostala srečanja bodo zelo zanimiva.

Pred nami je osmi krog kegljaškega prvenstva v elitnih ligah, ki pa bo nekoliko okrnjen. Ker so na sporedu tudi prve tekme prvega kroga lige prvakov, so bile odigrane že štiri tekme vnaprej. Kljub vsemu pa se nam obetajo zelo zanimive in tudi izenačene tekme. V moški 1. A ligi bodo na sporedu tri zelo zanimive tekme. Na gostovanje v Novo Gorico se je podal Calcit. Kamničani so se zelo izkazali pred tednom dni na domačem terenu. Toda tudi Goričani so imeli odlično tekmo v Radljah, kjer pa so v zadnjih metih ostali brez točk. V Ljubljani pa bosta kar dve tekmi. Na Invalidu bo Ograjca poizkušala presenetiti Proteus. Postojnčani so pred tednom dni odigrali izvrstno tekmo. Kljub izvrstnemu rezultatu pa so v zaključnih metih ostali brez zmage proti Ljubelju, krivec pa je bil Blaž Čerin. Tudi Ograjca se je izkazala in to v Mariboru, kjer je dolgo grenila življenje Konstruktorju. Zanimiva tekma pa se obeta na Staničevi za Bežigradom. Jamarji bodo dali vse od sebe, da pridejo do zmage proti Radeljčanom in si tako vsaj malo izboljšajo svoje možnosti za obstanek, medtem ko bi zmaga igralcev Pergola Hiše verjetno pomenila že obstanek v njihovi prvi sezoni igranja med elito.



V ženski elitni ligi pa so v središču pozornosti Radeljčanke, ki vodijo na lestvici. Tokrat je ravno v Radljah na sporedu mali derbi jesenskega dela prvenstva. Igralke Remoplasta gostijo zelo dobre Tržičanke, ki pa so pred tednom dni kljub dobremu ekipnemu rezultatu katastrofalno izgubile v Postojni. Če tekmo dobijo Radeljčanke, bi bile zelo blizu osvojitve jesenskega naslova, v nasprotnem primeru pa bi bilo še nekaj možnosti za Tržičanke. V Ljubljani pa bo Taborska Jama proti Celju lovila pomembne točke v boju za obstanek. Seveda pa bodo morale jamarke odigrati veliko boljše, kot so pred tednom dni. Za Miklavž pa bo domača tekma v Mariboru in to proti Impolu zadnja priložnost, da pridejo do svojih prvih točk v prvenstvu.



Od naših predstavnikov v ligi prvakov je le Konstruktor tekmo v Litiji oddelal brez težav, medtem ko so Kranjčani, ki so sicer igrali v okrnjeni sestavi, imeli kar nekaj težav s Tržičani doma. K sreči je bil odličen Sobočan (637), ki je na koncu strl Čerina. Pri ženskah pa sta se obe tekmi končali zelo presenetljivo. Pivčanke so končno odigrale doma zelo dobro in Kamničanke so morale priznati poraz. Še večje presenečenje pa se je zgodilo v Postojni, kjer je Ograjca zmagala. Največ zaslug ima Anja Forštnarič, ki je končala pri 612 podrtih kegljih.



1. A liga moški, 8. krog
Gorica – Calcit
Taborska Jama – Pergola Hiše
Ograjca – Proteus
Triglav – Ljubelj 5:3 (3587:3555)
Litija – Konstruktor 1:7 (3384:3559)


Ženske
Taborska Jama – Celje
Remoplast – Ljubelj
Miklavž – Impol
Pivka – Calcit 5:3 (3367:3313)
Proteus – Ograjca 2:6 (3304:3351)
Galerija
Značke: kegljanje, prva-liga

Članki iz rubrike