sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

viola Ekipa24.si

Diverzantska akcija: Viole v Ljubljani napadle ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

samir handanovic 24 pm Ekipa24.si

Nova služba za Samirja Handanovića! Nekdanji ...

(sm)
(sm)
0 22.11.2023 15:01:25

Evropska krona tudi Slovencema

Martin Zdauc (Skala Sežana)
BZS
Pretekli konec tedna je prinesel nov uspeh slovenskemu balinanju, ki je imelo močno zastopstvo na zaključnem turnirju moškega evropskega klubskega pokala v Poreču na Hrvaškem. V moški superligi je vrh lestvice prevzela sežanska Skala, med mladinskimi dvojicami pa sta naslov osvojila brata Anže in Žiga Moličnik.

V Poreču je konec tedna potekal zaključni turnir moškega klubskega evropskega pokala. V družbi italijanskih velikanov BRB Ivree in La Perosine ter črnogorskih prvakov Maini Budva je evropsko krono napadala tudi škofjeloška Trata, ki je septembra v četrtfinalu izločila branilca naslova in francoskega prvaka Saint Vulbas.

Slovenski prvaki do polfinala
Aktualni slovenski prvaki so morali v sobotnem polfinalu s 6:16 priznati premoč italijanskemu prvaku BRB Ivrei s slovenskima velemojstroma Alešem Borčnikom in Anžetom Petričem. V drugem polfinalu sta se Davor Janžič in Jure Kozjek v dresu La Perosine veselile zmage proti Mainom s 16:6, tako da smo bili v nedeljo priča italijanskemu finalu, ki je s 15:7 pripadel BRB Ivrea.

ivrea
BRB Ivrea – evropski prvak s pomembnim deležem Petriča in Borčnika
BZS


Petrič in Borčnik za osmi naslov BRB Ivree
Rdeči iz okolice Torina so se tako veselili še osmega evropskega naslova, prvič pa se je na vrh Evrope povzpel Petrič, ki je že večkrat neuspešno naskakoval evropski naslov tako v klubskem kot v reprezentančnem dresu.

»Končno sem dočakal prvi evropski naslov. Tokrat v klubskem dresu in upam, da kmalu tudi v reprezentančnem. Sem vesel in ponosen na ekipo, ki je vse leto kazala dobre igre. V polfinalu nismo podcenjevali Trate, ki je pred tem izločila branilce naslova. V tekmo smo vstopili popolnoma zbrani in nismo dovolili presenečenja. Finale je prinesel bitko z našimi velikimi rivali. Začeli smo z zmago v štafeti in vodstvo zadržali do konca ter prinesli BRB Ivrei osmi naslov evropskih klubskih prvakov. Celoten vikend sem odigral na zelo visoki ravni in ga zaključil brez poraza v posameznih igrah,« se je po vrhuncu evropske klubske sezone smejalo Petriču.

Skala (začasno) na vrhu
V soboto so bili odigrani trije dvoboji četrtega kroga balinarske superlige. Zmagi sta vpisali sežanska Skala in Marjetica Koper, obračun v Velenju pa se je zaključil z remijem. Postojna bo 30. novembra gostila Zabiče, obračun med Ilirsko Bistrico in Trato pa bo na sporedu v četrtek. Skala je imela nekaj več dela v prvi tretjini dvoboja za Ljubljančani, po 46 točkah Martina Zdauca v hitrostnem zbijanju pa so Kraševci odločno zakorakali proti zmagi, ki sta jo z 48 zadetki v štafetnem zbijanju potrdila Gašper Povh in Simon Požar.
Na podoben način je potekal obračun med Marjetico Koprom in Hrastom iz Kobjeglave, ki se je favoriziranim domačinom močno upiral, a so bili Jaka Štremfel in druščina vendarle previsoka ovira. Najbolj dramatičen je bil obračun v Velenju, kjer so Pivčani uspeli odščipniti točko domačinom. Ti so tokrat lahko računali na povratnika po poškodbi Erika Čeha, a se jim je poznala odsotnost Jasmina Čauševića.

Sobota bi lahko prinesla nove premike na vrhu lestvice, saj vodilno Skalo čaka vroče gostovanje v Zabičah.

molicnik
Žiga in Anže Moličnik
BZS


Slavje bratov Moličnik
Balinarski klub Orlek Oro Met Pivka je gostil mladinsko državno prvenstvo v igri dvojic, na katerem sta slavila Anže in Žiga Moličnik (Kozlek Kuteževo 2), ki sta v finalu ugnala dvojico ljubljanskega Krima Nejc Čimžar Žuran-Tim Obolnar Zenković. V boju za bron sta bila Andraž Kantar in Žiga Štunf (Pivka Oro Met 2) boljša od Pliskovice, ki je nastopila v postavi Justin Vrabec, Luka Brišar in Jure Jekše.

superliga
BZS

Značke: balinanje, skala

Članki iz rubrike