sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

samir handanovic 24 pm Ekipa24.si

Nova služba za Samirja Handanovića! Nekdanji ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 24.11.2023 17:38:17

Lahko kdo preseneti?

Lahko Postojnčanke ponovijo predstavo izpred tedna in tako presenetijo v Nemčiji?
psno
V kegljaški ligi prvakov je žreb je Slovencem namenil težke nasprotnike. Mariborčani in Postojnčanke odhajajo na gostovanje v Nemčijo. Kamničanke bodo srečo iskale v Poreču. Lahko Triglav pripravi presenečenje v Beogradu?

Začenja se tudi kegljaška liga prvakov. V zadnjih sezonah je bila Slovenija v tem tekmovanju nekoliko slabše zastopana, v letošnji sezoni pa bodo nastopile kar štiri slovenske ekipe. Vse ekipe pa so imele kar malo smole na žrebu, saj so dobile zelo močne nasprotnike. Za nameček bodo vsi v prvem krogu najprej gostovali. Predvsem sta imela precejšno smolo oba moška predstavnika, Konstruktor in Triglav. Mariborčani so odpotovali v Nemčijo k izredno močnemu Zerbstu. Za to ekipo je nekaj sezon zelo uspešno igral Boris Benedik. Trenutno imajo Nemci izredno sestavo, saj je praktično vsa nemška reprezentanca sestavni del ekipe. Poleg tega pa imajo še dva izvrstna Srba, Roberta Ernješija in Igorja Kovačića. Nemci doma v povprečju podirajo preko 4000 kegljev. Ta podatek pa praktično pove vse. Mariborčani praktično nimajo nobenih možnosti. Morda jim uspe dobiti vsaj eno posamično točko, kaj več pa je praktično nemogoče. Seveda pa bi bili veseli, če bi jim uspel vsaj vrhunski ekipni rezultat, to pa bi bilo tam okrog 3800 kegljev.



Malce več možnosti ima Triglav, ki vendarle pri nas dosega dosti boljše ekipne rezultate. Pred tednom so v Ljubljani izenačili ekipni rekord, o katerem smo napačno napisali, da so ga zgrešili za dva keglja. Kranjčani so se odpravili v Beograd, istoimenski klub je tudi njihov nasprotnik. Čeprav gre za eno najboljših ekip v Evropi, so Srbi kljub vsemu bolj premagljivi nasprotnik kot Nemci. Če želijo priti Kranjčani do ugodnega rezultata in kapitala za povratno tekmo, bodo morali preseči mejo 3700 kegljev in ob tem dobiti vsaj dva posamična dvoboja. Tega so fantje sposobni, vendar pa ne sme biti kakšnega spodrsljaja.



Močne nasprotnice pa so dobila tudi naša dekleta. Toda z njimi se bodo lahko brez problemov pomerila, s tem, da se jim ne bi ponovila nedelja, ko so v naprej odigranih srečanji osmega kroga oboje kar malce razočarale. Naše prvakinje, igralke Calcita, so imele najkrajšo pot, saj so odšle le do Poreča na Hrvaškem, kjer jih čaka domača Istra, ki v domačem prvenstvu igra podobno toplo-hladno. Če bodo Kamničanke odigrale brez napak, bi lahko v Istri iztržile ugoden rezultat in imele celo priložnost, da se v domačem Kamniku uvrstijo v naslednji krog. Postojnčanke pa so odšle v Nemčijo, kjer pa je njihov gostitelj aktualni prvak Nemčije Pollwitz. Trenutna forma Nemk ni ravno optimalna, saj v nemškem prvenstvu ne briljirajo. To je vsekakor priložnost za Proteus, da pride do odmevnega rezultata. Seveda pa je pogoj, da odigra podobno tekmo kot proti Ljubelju, ko je dosegel svoj ekipni rekord na domačem kegljišču.



Pari 1. kroga lige prvakov (vse tekme ob 13.00)
Moški: Zerbst – Konstruktor, Beograd – Triglav
Ženske: Istra – Calcit, Poellwitz – Proteus



Galerija

Članki iz rubrike