sveča Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

motorist, bruselj, sredinec Svet24.si

Ujeli predrznega fantoma, ki je policistom vestno ...

1711376183-dsc0361-01-1711376151675 Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati ...

jankovic praznik ljubljane Reporter.si

Poglejte, kdo vse se je prišel poklonit ...

rogaska Ekipa24.si

Sporno poslovanje slovenskega prvoligaša pod ...

Jerneja in Marko, Poroka na prvi pogled Njena.si

Je strast med Markom in Jernejo ugasnila?

luka doncic dallas oklahoma pm Ekipa24.si

'Pretepeni' Dončić po težko prigarani zmagi ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 04.03.2022 22:17:19

Pomemben derbi ženske lige v Slovenski Bistrici

Pred dekleti Impola je morda najpomembnejša tekma v njihovi zgodovini.
psno
V ospredju bo v tem krogu troboj pri ženskah. Derbi bo v Slovenski Bistrici, kjer gostuje vodilni Calcit. Postojnčanke odhajajo na notranjski derbi v sosednjo Pivko. Vroče bo tudi v moški ligi, predvsem v Mariboru in Litiji.

Prvenstvo v kegljaških ligah se približuje koncu. Epidemija se počasi umirja in tudi zaostale tekme so bolj ali manj že pod streho. V ženski 1. A ligi bo ta krog izredno pomemben in lahko pričakujemo že tudi kakšne odločitve. Derbi kroga bo v Slovenski Bistrici, kjer bo tretjeuvrščeni Impol gostil trenutno vodilni Calcit. Bistričanke so trenutno v boju za naslov. Potrebujejo pa seveda zmago, če želijo v njem ostati, saj so v naslednjem krogu proste. Kamničanke imajo zelo težak razpored v zaključku sezone, saj v zadnjem krogu gostujejo še v Postojni. Vmes jih čaka še sosedski derbi s Tržičankami. Zato je seveda za njih zelo pomembno, da opravijo to gostovanje na Štajerskem s pozitivnim rezultatom. Tudi drugouvrščeni Proteus ima na sporedu težko gostovanje in to v sosednji Pivki. Pivčanke, ki so doslej zelo zadovoljne z opravljenim delom, imajo zdaj še dodatno motivacijo, saj se jim je odprla celo priložnost za naskok na četrto mesto. Vse to pa nam napoveduje, da bomo videli zelo zanimiv notranjski derbi. Čeprav realno Miklavž ni kakšna velika prepreka, pa bo tokrat za Tržičanke zelo težka naloga. Po jesenskem delu je celo kazalo, da bi bil Ljubelj lahko nevaren v boju za naslov prvaka, a je v drugem delu osvojil le dve točki. Le v Radljah bo tekma med gostujočim Brestom in domačinkami bolj prestižnega pomena. Obe ekipi sta trenutno že na varnem.



V moški 1. A ligi vodilni Kranjčani potujejo v Sl. Konjice, kjer bodo gostovali pri že odpisanih Konjičanih. Tu bo lahko Triglav samo še teoretično potrdil nov naslov prvakov. Bo pa zelo zanimivo na tekmah v Mariboru in v Litiji, ki sta pomembni tako v boju za drugo kot tudi za četrto mesto. V Mariboru gostuje Proteus, obe ekipi močno potrebujeta točke; Konstruktor v boju za podprvaka, medtem ko Proteus lovi zadnjo vstopnico za Evropo. Podobna tekma bo tudi v Litiji, kamor prihaja Calcit. Tu bodo Kamničani lovili točke za boj z Mariborčani, medtem ko Litijani sodelujejo v borbi s Proteusom in Ljubeljem za četrto mesto in seveda absolutno rabijo zmago. Pred Ograjco pa je praktično še zadnja priložnost, da si izboljša možnosti v boju za obstanek. Njihovi gostje so igralci Rudarja, ki jih Ljubljančani lovijo na lestvici, razlika pa je kar štiri točke. Mnogo manj stresna tekma pa bo v Tržiču. Ljubelj bo gostil Goričane, ki so svoje v tem prvenstvu bolj ali manj že opravili. Tržičani so v boju za četrto mesto pa seveda potrebujejo zmago.



Mimogrede pa dodajmo, da je bila odigrana zaostala tekma prejšnjega kroga in to v Postojni, kjer smo videli vrhunsko tekmo. Na koncu sta si Proteus in Ljubelj razdelila točki  in to dobesedno v zadnjem metu, kjer se je sreča malce nasmehnila Ljubelju. Ta je bil boljši skupno za dva keglja in ob dveh dobljenih dvobojih prišel do remija. Največ zaslug za remi Tržičanov pa ima drugi par Ljubelja, Dominik Konec, ki je s 641 keglji dosegel svoj daleč najboljši letošnji rezultat, in veteran Darko Bizjak, ki je sicer na svojem domačem terenu podrl kar 623 kegljev. Tako sta naredila lepo zalogo kegljev, ki sta jo zadnja dva igralca Ljubelja branila in ubranila dva keglja viška.



1. A liga moški, 16. krog
Ljubelj – Gorica (14.00)
Konjice – Triglav (14.00)
Konstruktor – Proteus (16.00)
Ograjca – Rudar (17.00)
Litija – Calcit (17.30)


Proteus – Ljubelj 4:4 (3598:3600)
Ž. Požar – B. Žvanut 2:2 (605:569), N. Jurca – J. Mejač 3,5:0,5 (606:592), N. Požun – D. Konec 0:4 (569:641), Z. Pajnič – D. Bizjak 2:2 (607:623), D. Ogrizek – M. Vovk 3:1 (599:572), D. Lavrič – B. Čerin 2:2 (612:603)


1. A liga ženske, 16. krog
Ljubelj – Miklavž (10.00)
Pivka – Proteus
Impol – Calcit (13.00)
Remoplast – Brest (17.00)
Celje prosto
Galerija
Značke: kegljanje, prva-liga

Članki iz rubrike