sveča Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

motorist, bruselj, sredinec Svet24.si

Ujeli predrznega fantoma, ki je policistom vestno ...

1711376183-dsc0361-01-1711376151675 Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati ...

jankovic praznik ljubljane Reporter.si

Poglejte, kdo vse se je prišel poklonit ...

rogaska Ekipa24.si

Sporno poslovanje slovenskega prvoligaša pod ...

Jerneja in Marko, Poroka na prvi pogled Njena.si

Je strast med Markom in Jernejo ugasnila?

doncic tiskovna Ekipa24.si

Kaj?!? Med Dončićevo tiskovko zvoki iz ...

psno
psno
0 04.03.2022 12:08:57

V Podgorici brez Slovencev

psno
V Podgorici je vse pripravljeno, da v soboto, 5. marca, gosti 3. turnir 14. sezone košarkarske regionalne lige NLB Wheel. Vse tekme boste lahko spremljali v živo v spletnem prenosu na YouTube povezavi (https://www.youtube.com/c/MNESPORTWEBTV).

Pred nami je 3. kolo 14. sezone regionalne lige NLB Kolo. Prva dva kroga sta bila v Beogradu in Zadru. Po dveh krogih je v vodstvu ekipa Parasport Slovenija, ki je na štirih tekmah zbrala enako število zmag, a je v prihajajočem krogu prosta zaradi neparnega števila klubov (5). Po dveh krogih sta brez poraza Parasport Slovenija in KKI Zagreb. Zagrebčani ambiciozno tudi zavoljo dvojca Demirović&Štimac prihajajo v Podgorico, da ta niz nadaljujejo.


Pred nami je sobota, ki prinaša štiri odlične tekme. Najprej se bosta pomerila KKK SIngidunum Crvena zvezda in KKI Zagreb, nato bo sledil debi domače ekipe s KKOI Zadar. V drugem delu turnirja sledita tekmi KK OSI Paramont - KKOI Zadar in KK OSI Paramont - KKK Singidunum Crvena zvezda. Domači KK OSI Paramont lovi tudi svojo prvo zmago v letošnjem tekmovanju. Zagotovo mu bo lažje, če bo ekipi tokrat lahko pomagal najboljši strelec Nermin Hujić. Bodo pa oslabljeni nastopili košarkarji KKK SIngidunum Crvena zvezda, saj prihajajo brez prvega igralca Željka Ćirkovića.



Med 1. in 2. tekmo turnirja se nam obeta prijeten program in slavnostna otvoritev tekmovanja. Zbrane bodo v imenu gostiteljev KK OSI Paramont pozdravili Vladan Nikolić, nato predsednik Paraolimpijskega komiteja Črne gore Igor Tomić, za tem bosta zbrane v imenu sponzorja pozdravila Martin Leberle, predsednik uprave NLB Bank Podgorica in Dražen Vujošević, član uprave NLB. Banka Podgorica. V imenu mesta Podgorica bo z nami Miloš Antić, pomoćnika Sekretara za kulturu in sport.


Tudi to pot nadaljujemo zgledno sodelovanje z Ligo AdmiratBet ABA. Tokrat nas bo obiskal košarkar KK SC Derby Nikola Pavličević, ki bo vrgel prvo žogo pred 2. tekmo turnirja in tako simbolično odprl turnir.



"NLB WHEEL se veseli gostovanja v Podgorici. Veseli smo, da imamo prvič na tekmovanju ekipo iz Črne gore. Ob tej priložnosti se zahvaljujemo ekipi KK OSI PARAMONT za dosedanje korektno sodelovanje in verjamemo, da bo ta vikend velik košarkarski praznik tako tekmovalno kot organizacijsko," je pred začetkom tekmovanja povedal vodja lige Gregor Gračner. Tekmovanje vodi Zveza paraplegikov Slovenije, tekmovanje od samega začetka podpira prijatelj parašporta banka NLB.

V nadaljevanju tekmovanja nas čakata še dva turnirja -10.4. v Zagrebu, 14.5. v Sloveniji. Prvak bo ekipa, ki bo zbrala največ točk na teh petih turnirjih.



Liga NLB Wheel, 3. krog, 5.3.
KKK Singidunum Crvena zvezda – KKI Zagreb (10.00)
KKI Zagreb – KKOI ZADAR (11.45)
KK OSI Paramont – KKOI ZADAR (13.30)
KK OSI Pararmont – Singidunum Crvena zvezda (15.15)
Vrstni red po 2. krogu
1. ParaSport Slovenia (4-0) 8 točk

2. KKOI Zadar (1-3) 5
3. KKI Zagreb (2-0) 4
4. KK Osi Paramont (0-4) 4
5. KKK Singidunum Crvena zvezda (1-1) 3

Lestvica strelcev po 2. krogu
Danilo Kamenik (ParaSport Slovenia) 73
Haris Koduzović (ParaSport Slovenia) 69
Nermin Hujić (KK Osi Paramont) 60
Enis Musić (ParaSport Slovenia) 55
Željko Ćirković (KKK Singidunum Crvena zvezda) 53
Nino Dizdarić (KK Osi Paramont) 51

Članki iz rubrike