sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

Scheffler 23 pm Ekipa24.si

Številka ena na svetu v lisicah! Ne boste ...

(sm)
(sm)
0 02.03.2022 10:41:20

Napetost se stopnjuje – Borčnik v najvišji prestavi

Ales Borčnik (BRB Ivrea)
BZS
Dva kroga pred koncem rednega dela balinarske superlige je položaj na lestvici zelo zapleten, tako da bo boj za mesta na zaključnem turnirju ter obstanek med elito očitno odprt do zadnjega. V italijanski serie A slovenski balinarji še naprej navdušujejo z izjemnimi predstavami.

Ob pospešenem ritmu tekem bo slovenskim superligašem očitno uspelo zaključiti redni del sezone v predvidenem roku, kmalu pa bo znano tudi prizorišče zaključnega turnirja najboljše četverice, ki bo na sporedu na zadnji marčevski konec tedna.

Agrochem Hrast vnovič na vrhu

Sobotni 16. krog je prinesel novo spremembo na vrhu lestvice, saj je Agrochem Hrast spet prehitel Trato, ki je imela prost konec tedna, a bi se lahko že naslednji teden vse skupaj spremenilo, saj imajo Škofjeločani zaenkrat dve odigrani tekmi manj od Kobjeglavcev. Branilci naslova so bili suvereni v derbiju kroga proti Ilirski Bistrici, ki z izjemo zmage Martina Zdauca s 47:45 v hitrostnem zbijanju proti Eriku Čehu ni navdušila. Domačini so imeli na voljo širšo paleto razpoloženih igralcev, trenerja Valterja Švaro pa zagotovo veseli odlična forma povratnika po poškodbi Jake Štremfla.

Kdo bo četrti, kdo bo izpadel?

Resno kandidaturo za četrto mesto je napovedala koprska Marjetica, ki je izkoristila slabo formo Skale in se z remijem v Ljubljani povzpela na položaj, ki še vodi na zaključni turnir. V soboto je bilo dramatično tudi v Postojni, kjer so Zabiče izvlekle pomembno točko, v nedeljo pa so Velenjčani zapravili priložnost, da bi se z drugo zaporedno zmago približali obstanku med najboljšimi. V 17. krogu bi znalo biti najbolj vroče v Zabičah, kjer gostuje Krim, ter v Kopru, kjer bo potekala medsebojna bitka za četrto mesto med domačo Marjetico in sežansko Skalo.

Uspešen vikend Slovencev

Tudi v 6. krogu italijanske serie A so slovenski balinarji opozorili nase. Spet je zablestel član vodilne BRB Ivree Aleš Borčnik z izjemnima dosežkoma v hitrostnem in štafetnem zbijanju, uspešen pa je bil tudi Anže Petrič. Zmag so se veselili Dejan Tonejc z Novento ter Jure Kozjek in Davor Janžič z La Perosino, medtem ko je Marenese brez Jasmina Čauševića klonil proti Gaglianicu.

Borčniku gre vse po načrtih

Z novo izjemno predstavo je navdušil Aleš Borčnik, ki je v hitrostnem zbijanju zadel kar 49 krogel, v štafeti pa je skupaj s soigralcem Emanuelejem Ferrerom zbral 57 točk. "Koledar tekmovanj je kar natrpan, saj bomo v ligaškem tekmovanju do konca maja brez prostega vikenda. V serie A letos nastopa ena ekipa več kot lani, tako da je vse skupaj še bolj naporno. Skupaj z La Perosino in Gaglianicom sodimo med favorite za naslov, v boj pa se lahko vmešata tudi zasedbi Novente in Mareneseja, ki imata s številnimi kakovostnimi igralci dobro pokrite vse igralne položaje," je razkril Borko, ki zaenkrat skupaj s soigralci uživa v sanjski sezoni.

BRB Ivrea napada nov naslov

"Vse nam gre po načrtih, saj smo zmagali na vseh tekmah. Zelo sem zadovoljen tudi s svojo pripravljenostjo in rezultati. Na koncu pa je vedno najbolj pomembno, da prikažeš najboljše rezultate na zaključnem turnirju," je vesel nad potekom dogodkov.



BRB Ivrea je kljub težkemu razporedu v šestih tekmah vpisala šest zmag, sedmi krog pa prinaša veliki derbi serie A. "V prvem delu prvenstva smo vse na papirju težje tekme odigrali v gosteh in zabeležili zmage. A že v soboto nas čaka La Perosina, proti kateri bomo napadali zmago, vendar bi nas tudi točka zadržala na prvem mestu. Ciljamo na naslov prvaka, a se zavedamo, da so tekmeci zelo močni," je še pristavil nekdanji slovenski reprezentant, ki bo tudi v letu 2022 kondicijski trener reprezentanc.

Galerija

Članki iz rubrike