sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

gabriela anamaria goltes Ekipa24.si

Dončićeva Anamaria spet 'topi srca'! Srček in ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
3 30.08.2021 00:40:52

Mladi Slovenci srebrni, dekleta četrta

Ponosni viceprvaki sveta med mlajšimi člani
psno
Po razburljivem boju so bili Slovenci na SP U-23 v Kranju za dva keglja prekratki za naslov prvakov. Rekorden nastop Mika Steržaja. Dekletom ni uspelo priti do kolajne med ekipami, zato pa v tandem dvojicah.

Na ekipni tekmi za mlajše člane je prvi pri naših zaigral Žiga Požar in zaključil pri 557 podrtih kegljih. Malce bolje je je bil razpoložen Gašper Kragelj s 574 podrtimi keglji. Potem sta trenerja dala v igro junaka mladinskega prvenstva Primoža Kastaneta. Toda Ljubljančanu, ki je bil vidno utrujen, igra ni stekla. Na 60 metih je imel skromnih 259 kegljev. Sledila je menjava z Anejem Kranjcem in takrat se je začel veliki napad na kolajno. Mariborčan je podrl lepih 301 kegljev v dveh nizih. Potem pa je na tribunah završalo, ko je igral Miko Steržaj. V svoji doslej daleč najboljši predstavi v karieri je podrl kar neverjetnih 651 kegljev ob izvrstnem čiščenju. Pohod je nadaljeval Nik Predovnik s 618 podrtimi keglji.



Pred nami je bila zelo razburljiva končnica. Ko je svoj nastop začel Pivčan Denis Pašič, so bili v minimalnem vodstvu Hrvati pred Nemci in Slovenci. Začel se je ogorčen troboj za naslov svetovnih prvakov. Več ali manj sta bila vseskozi izenačena Nemec Tim Brachtel in Pašič. Proti koncu sta omenjena igralca strla odpor zadnjega Hrvata Luka Požega in tako prehitela Hrvaško. Pašič je v zaključku poizkušal vse, da bi se odlepil od Nemca, toda Brachtel ni popuščal. Na koncu je bil Denis boljši za en kegelj in zaostanek za Nemci je bil samo dva keglja. Nemci so postali prvaki, Hrvati pa so zaostali za Slovenci za 12 kegljev. V našem taboru so bili sicer več kot zadovoljni z izvrstnim ekipnim rezultatom, toda bilo je videti tudi nekaj grenkobe. Trener pomočnik Denis Čenanovič je bil vseeno vesel: «Fantje so odlično odigrali. Škoda. Blizu smo bili. Toda rezultat je odličen in smo seveda zelo, zelo zadovoljni.«



V Kamniku pa so ekipno igrala dekleta. Tu so bile Hrvatice premočne, dosegle vrhunski ekipni rezultat in prišle do zlata s prednostjo 77 kegljev pred Nemčijo. V ozadju pa se je bil boj za bron med Madžarkami, Slovenijo in Srbijo. Pri naših tokrat v ekipi ni bilo nobene igralke, ki bi izstopala. Repnikova je bila kot prva najboljša s 563 keglji. Špela Kunčič je podrla 556 kegljev. Lea Drnovšek je podrla 548, enega manj pa Tina Mržljak. Kot peta je nastopila Ana Oder s 555 podrtimi keglji. Pred nastopom Nataše Radič so bile še vedno možnosti za medaljo. Pivčanka je bila občutno boljša od zadnje srbske igralke in Srbija je zaostala za štiri keglje. Tudi od zadnje Madžarke je bila s svojimi 553 keglji za štiriindvajset kegljev boljša. Toda še vedno smo na koncu bili prekratki za osemnajst kegljev.



Ženske
1. Hrvaška 3491
2. Nemčija 3414
3. Madžarska 3342
4. Slovenija 3324
5. Srbija 3320
6. Romunija 3261


Moški
1. Nemčija 3579
2. Slovenija 3577
3. Hrvaška 3565
4. Avstrija 3516
5. Madžarska 3450
6. Slovaška 3423



Bron za navezo Radič - Kunčič

Drugi dan je bil namenjen tekmovanju v tandem dvojicah. V Kranju je zlata medalja odšla v Nemčijo z dvojico Brachtel in Barth. Ta sta v četrtfinalu po dodatnim metih izločila slovenski par Predovnik in Kragelj. Srebro je odšlo na Slovaško, oba brona pa na Madžarsko. Naša druga kombinacija Požun in Steržaj je v osmini finala izgubila s Predovnikom in Kragljem. Nastopila sta še Požar in Kranjc, ki pa sta po dveh dodatnih serijah metov (dvakrat po štiri mete) z 51:53 izgubila s srbsko dvojico.



V Kamniku pa so ravno tako v tandem dvojicah igrala dekleta. Veliko zadovoljstva nam je prinesla dvojica Nataša Radič in Špela Kunčič, ki se je prebila v polfinale, kjer je izgubila s Slovakinjama Bednarovo in Kovacovo. Zlata je odšla v Nemčijo, drugi bron pa v Srbijo.



Tretji dan na svetovnem prvenstvu bo na obeh kegljiščih namenjen tekmovanju v sprintu, popoldne pa bo v Kranju še tekma v mešanih dvojicah. Na vseh treh tekmah imamo kar nekaj želez v ognju. Prav pa je, da povemo, da Slovenci tokrat niso imeli sreče pri žrebu, ki je v teh disciplinah potrebna.



Galerija

Članki iz rubrike