zdravnik Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Rod Stewart Odkrito.si

FOTO: Rod Stewart ujet v Ljubljani: “Resnično ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 23.08.2021 21:39:33

Slovenija svetovni ekipni mladinski prvak

Slovenija je postala svetovni prvak in zasluženo slavila.
psno
Na kegljišču Triglava v Kranju sta trenerja Slovenije Pihlar in Čenanovič z odlično taktiko pokorila tekmece. Samo Podnebšek ima mednarodne izkušnje, toda ostali so odigrali kot bi jih imeli.

Drugi dan svetovnega prvenstva je običajno na prvenstvih rezerviran za ekipno tekmo mladincev. Slovenija je veljala za favorita za eno od medalj. Na tihem se je pričakovalo tudi napad na naslov prvakov. Toda sama ekipa je bila praktično brez mednarodnih izkušenj. Le Litijan Vid Podnebšek se lahko pohvali z določenimi izkušnjami. Pred dvema letoma je nastopil na pokalu U-14 na Češkem, kjer je osvojil dve zlati medalji.



Samo prvenstvo je odlično odprl Ljubljančan Primož Kastaneto. Podrl je odličnih 596 kegljev, predvsem dobro je odigral v igri na čiščenje. Drugi naš igralec je bil Aljaž Žigon. Na začetku ga je izdala trema in prvi niz je odigral slabše. Potem pa je iz meta v met postajal vse bolj zanesljiv in na koncu vendarle pristal pri dobrih 558 podrtih kegljih. To je pomenilo dodatno motivacijo za Cerkničana Gašperja Urbasa, ki je vseskozi igral praktično brez napak in našel odličnih 588 kegljev ter popeljal našo reprezentanco na drugo mesto z zaostankom le 11 kegljev za Madžari. Relativno blizu so nam bili v tem trenutku še Hrvati in Srbi. Zaključni nastop pa je pripadel najmlajšemu v naši vrsti, Litijanu Vidu Podnebšku. Vid, ki bo šele v oktobru napolnil sedemnajst let, je izvrstno začel in hitro napravil razliko proti zadnjemu Madžaru in popeljal naše v virtualno vodstvo. Obenem sta si Hrvat in Srb nabirala zaostanek za Vidom in s tem tudi za našo ekipo. Litijan je v drugem delu še stopnjeval svoj pritisk in tekmeci so se vdali v usodo. Podnebšek je tako zelo zanesljivo na koncu pripeljal ekipo do naslova svetovnega prvaka.



V zaključnih metih je bila dvorana na nogah in skandirala, saj je Slovenija prišla do naslova svetovnih prvakov. Vid je svoj nastop je zaključil pri 587 podrtih kegljih. Ta rezultat je celo sedmi posamični rezultat na tekmi. (Primož ima tretjega in Gašper petega). Mimogrede dodajmo, da bo na finalu posameznikov vseh osem igralcev oziroma igralk. Slovenija je na koncu slavila za 30 kegljev pred Madžari, bron pa je pripadel Srbom. Ponovno so bili razočarani Nemci, ki so osvojili le četrto mesto.



V naši vrsti je bilo po koncu tekme seveda veliko veselje, še posebej ko je zaigrala Zdravljica. Hitro pa so šli potem v bazo, saj jih čaka še naporno prvenstvo. Po razglasitvi je pomočnik selektorja, Postojnčan Denis Čenanović, veselo dejal: "Vsi skupaj smo si tega močno želeli. Toda na glas si nismo upali povedati. Vsi fantje so odlično odigrali in zasluženo prišli do naslova. Sedaj se bomo obrnili k naslednjim tekmam, na katerih si seveda želimo dobrih rezultatov."



Izidi
1. Slovenija 2329
2. Madžarska 2299
3. Srbija 2284
4. Nemčija 2279
5. Hrvaška 2250
6. Avstrija 2207

Danes na sporedu mix dvojice in tandem dvojice

Tretji dan bodo na sporedu kar tri končne odločitve. Že zjutraj ob osmih bodo nastopile mešane dvojice. Slovenijo bosta zastopala Iris Zoran in Aljaž Žigon. Po končanem tekmovanju bodo steze zavzele ženske tandem dvojice, tudi s Saro Rovtar in Špelo Kunčič. Zaključek dneva pa bo pripadel mladincem, ki bodo ravno tako nastopili v tandem dvojicah. Tu bosta prva slovenska kombinacija Adrian Sivec in Gašper Mlakar, druga naveza pa Vid Podnebšek in Gašper Urbas.

Članki iz rubrike