zdravnik Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

super-par, indira-ekić, matic Njena.si

Indira Ekić potrdila, da bo postala mamica

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 21.08.2021 13:01:01

Začenja se 14. SP za mladince v kegljanju

Pred dvema letoma so se mladinke skupaj s trenerjem Kovačem (ki pa letos ni v kadru) veselile bronaste ekipne kolajne.
psno
Epidemija covid-19 je v zadnjem letu in pol močno pretresla cel svet. Veliko škode je naredila tudi športu. Prestavljala so se svetovna prvenstva, olimpijske igre in druga prvenstva. Tako je bilo tudi v kegljanju.

Svetovna kegljaška zveza je morala prestaviti kar nekaj prvenstev. V letošnjem maju bi moralo biti prvenstvo za mladince, ki je bilo odpovedano. Pred letom dni, ravno tako v maju, pa bi moralo biti prvenstvo za mlajše člane. Svetovna zveza je iskala rešitve za odpadla prvenstva. Tu je potem vskočila naša zveza skupaj s Kranjem in Kamnikom, ki je ponudila rešitev.



Danes zvečer ob sedmi uri bo tako otvoritev svetovnega prvenstva za mladince, ki se bo odvijalo v na osemsteznem kegljišču v Kranju. že jutri, v nedeljo, pa se bo začelo ob deseti uri tekmovanje v ekipni konkurenci za dekleta. Slovenska dekleta branijo bron iz Češke izpred dveh let.



Na zadnjem prvenstvu, ki je bilo maja 2019 v Rokicanyju na Češkem, je bila Slovenija najboljša reprezentanca na samem prvenstvu. Naši so takrat osvojili kar sedem odličij. Pivčanka Nataša Radič je osvojila dve zlati medalji, v posamični konkurenci in v kombinaciji. Ekipno so fantje prišli do srebra in dekleta do brona. V moških dvojicah sta srebro osvojila Tilen Topolšek in Anej Kranjc, v ženskih dvojicah pa sta bron dobili Nataša Radič in Tina Mržljak. Brona se je veselil še Postojnčan Tine Vidmar in to v sprintu. Naša tokratna zasedba v Kranju se bo tokrat trudila, da se dosežku izpred dveh let vsaj približajo.



Kot smo že omenili, je prvi dan namenjen ekipni tekmi deklet, ki merijo na kolajno. Seveda pa bo morala za kaj takšnega vsa četverica naših igralk odigrati maksimalno. Trener Franc Grubar bo na prvenstvu sodeloval z Jasmino Erjavec, sicer kegljačico Ceršaka, ki bo hkrati tudi v vlogi fizioterapevtke. V naši reprezentanci bodo Lana Pesjak, Iris Zoran, Sara Rovtar, Tea Repnik, Špela Kunčič, Aurora Pekošak in Lea Pašič. Na sami tekmi bodo vsej verjetnosti nastopile Sara, Tea, Iris in Špela, medtem ko bodo ostale skozi ves dan v pripravljenosti. Vsi v naši ekipi so veliki optimisti in si seveda želijo napraviti čim boljše rezultate.



Članki iz rubrike