zdravnik Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Rod Stewart Odkrito.si

FOTO: Rod Stewart ujet v Ljubljani: “Resnično ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 23.08.2021 09:18:13

Slovenkam zmanjkalo sedem kegljev do zlata

Presrečne Slovenke s srebrno medaljo
psno
V Kranju se je s slavnostno otvoritvijo začelo SP v kegljanju za mladince. Že takoj zjutraj se je začela ekipna tekma pri mladinkah, ki je Sloveniji prinesla srebrno odličje.

Za Slovenke je tekmovanje odprla Novomeščanka Iris Zoran, ki je odlično začela in na koncu prišla do izvrstnih 591 podrtih kegljev. Ta rezultat je na koncu presegla le Hrvatica Imširović v zadnji seriji osmih igralk. Rezultat Zoranove bi bil lahko še boljši, toda v zaključku ji je zadrhtela roka in je v zadnjih treh metih napravila "ribice" na desno zadnjo damo. Za njo je Sara Rovtar končala pri 549 kegljih, le sedem manj pa jih je podrla Špela Kunčič. Po treh igralkah so bile naše v območju kolajn in celo vodilne z malenkostno prednostjo pred Srbkinjami in Hrvaticami.



Kot zadnja pa je nastopila Kamničanka Tea Repnik, ki je vzdržala vse pritiske preostalih tekmic, le Hrvatica Amela Nicol Imširović je bila premočna in s 608 keglji za naše nedosegljiva. Toda tudi Tea je bila odlična, saj je podrla kar 571 kegljev. Za zlato smo na koncu bili prekratki le sedem kegljev, toda tudi srebro je bilo več kot odlično, saj tega po prijateljskih tekmah ni bilo moč pričakovati. Dekleta so odigrala izvrstno in ostalo je celo malce grenkega priokusa ob razglasitvi rezultatov. Bron pa je odšel v Srbijo, ki je bila slabša za kar 40 kegljev. Na tej tekmi so lepo presenetile Poljakinje, ki so na koncu zaostale le deset kegljev za medaljo. Grenko razočaranje pa so doživele Nemke, ki so brez skrivanja pričakovale borbo za zlato.



Po tekmi je bilo v našem taboru veliko zadovoljstvo, tudi pri trenerju Francu Grubarju, ki je tokrat za spremembo nosil brado. Po zaključku tekme je dejal: "Seveda smo zelo zadovoljni ob uspehu. Toda naj kaj več pove o tem moja pomočnica Jasmina." Tudi ona je žarela od veselja. Jasmina z zvenečim priimkom Erjavec (pred 60 leti je Ljubljančanka Francka Erjavec postala kot prva Slovenka svetovna prvakinja!!!), je sicer igralka B ligaša Ceršaka. Tokrat je bila prvič v funkciji pomočnice trenerja. Na kratko je dejala: "Dekleta so bila odlična. Kaj več pa bom povedala, ko bom dojela, kaj smo dosegli. Čestitke puncam."



Izidi
1. Hrvaška 2260
2. Slovenija 2253
3. Srbija 2213
4. Poljska 2203
5. Nemčija 2191
6. Madžarska 2126



Danes v boj za medaljo še mladinci

Danes je v Kranju na vrsti še ekipna tekma mladincev. Vlogo trenerja bo ob asistenci glavnega selektorja Bojana Pihlarja opravljal Postojnčan Denis Čenanovič. Zaveda se težkega dela, poleg tega pa bo to zanj krstni nastop na svetovnih prvenstvih. Na tem prvenstvu računa na naslednje igralce: Gašperja Urbasa, Gašperja Mlakarja, Vida Podnebška, Primoža Kastaneta, Aljaža Žigona in Adrijana Sivca. Za četverico, ki bo stopila na steze, se bo odločil tik pred začetkom tekmovanja ob enajsti uri. Je optimist, kakor tudi njegov šef Bojan Pihlar. V naši reprezentanci imajo zelo visoke cilje, konkretnejšim napovedim pa sta se raje izognila.





Članki iz rubrike