petelin, Glööckler Svet24.si

Gasilci kokota Glööcklerja rešili pred loncem

psički Svet24.si

V avtomobilu prevažal 30 psičkov

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

Rhea Bullos Ekipa24.si

'Superge' za 200 evrov? Ne, tudi tako se lahko ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

kolesarska dirka gvatemala Ekipa24.si

Noro! Ali je namerno zrušila kolesarja kot v ...

nu
nu
0 25.02.2018 11:56:58

NEZASLIŠANA PREPOVED: NE, olimpijskih iger PA NE BOSTE GLEDALI!

Profimedia
V zadnjih dveh tednih je svetovna javnost z zanimanjem spremljala dogajanje na zimskih olimpijskih igrah, toda dobrih 25 milijonov ljudi je bilo prikrajšanih za dogajanje v Pjongčangu.

Seveda so to Severni Korejci, ki jim oblast ne privošči, da bi si ogledali največje športno tekmovanje na planetu. Še več, to jim celo onemogoča oziroma prepoveduje, tako da njihova televizijska postaja ni posredovala niti sekunde dogajanja v Južni Koreji.

Nazadnje so bili Severni Korejci deležni prenosa dogajanja na športni prireditvi leta 2010, ko je njihova nogometna reprezentanca na svetovnem prvenstvu doživela katastrofo v dvoboju s Portugalci. Slednji so tisti obračun dobili s 7:0, kar so v Severni Koreji označili za veliko sramoto.

Severnokorejska oblast svojim rojakom zdaj noče pokazati, kako uspešni so njihovi južni sosedi, tako pri organizaciji velikega tekmovanja kot tudi na tekmovališčih. Na igrah je sicer sodelovalo 22 severnokorejskih športnikov, ki pa niso dosegli vidnejših rezultatov.



Je pa veliko zanimanja javnosti požela severnokorejska navijaška skupina, ki je z ubranim navijanjem navdušila marsikoga. Zanimivo je, da so v Severni Koreji olimpijske igre na malih zaslonih predvajali vse od leta 2004, a te, ki jih organizirajo sosedje, pri oblasti niso zaželene.

V Severni Koreji so tako v zadnjem času predvajali vrhunce evropskega košarkarskega prvenstva, ki ga je osvojila Slovenija, kolesarsko dirko iz Dubaja in še nekaj drugih tekmovanj, ki se jasno niso odvijala v Južni Koreji. Zanimivo je, da tudi v časopisih ni mogoče zaslediti novic z olimpijskih iger.

Gre za precej neverjetno in skrajno nesprejemljivo dejanje, sploh za 21. stoletje, toda na tem svetu je vse mogoče. In tako se stvari lotevajo v Severni Koreji.

Članki iz rubrike