Mobilna verzija
Peter Poles in Tara Zupančič Odkrito.si

Druga sezona šova Zvezde plešejo: Svet bi bil ...

sneg, konj Svet24.si

Reke grozijo, za povrh pa nas čaka nova pošiljka...

Nakovalo Svet24.si

Skubeta pokonci drži kovaško delo

gosposvetska cesta_prenova Svet24.si

Slaba novica za voznike: zaprta tudi Dalmatinova

2016-Spelman2 Najstnica.si

Modni kosi, ki jih moraš imeti v omari

samuel lucas in hči Njena.si

V šovu Nova zvezda Slovenije tudi hčerka tega ...

helena blagne Njena.si

Helena Blagne doživela pravljico!

STA
STA

Slovenski junak z ostrimi kritikami glede sistema

alesfevzer.com

Bronasti deskar z olimpijskih iger v Pyeongchangu Žan Košir je sprejel izid spornega polfinala v paralelnem veleslalomu, ki ga je izgubil v samem cilju, ker je južnokorejski nasprotnik segel z roko nižje in tako hitreje ustavil uro, čeprav je Slovenec ciljno črto prečkal pred njim. Opozarja pa na nedorečenost pri merjenju časa v svojem športu.

"Ne da se plošče obrniti nazaj, zdaj lahko samo naredimo določene zaključke," je povedal 33-letni Košir, ki pravi, da se je danes o merjenju časa v deskanju "naučil nekaj novega".

Po javni polemiki o tem, ali je bil Košir v polfinalu proti domačinu Lee Sanghoju oškodovan, saj so posnetki pokazali, da je črto prečkal prvi, se je danes že oglasil Olimpijski komite Slovenije s pojasnilom, da v deskanju ni fotofiniša, tako da je merodajen čas, ki se določi s presekom laserskega snopa merilne naprave.

Na merilni napravi v cilju sta sicer dve merilni celici, A in B, merodajna pa je prva, ki je postavljena nižje, so še pojasnili v OKS. Snop te je Lee presekal prvi, ker je imel v izteku nižje iztegnjeno roko.

Košir je povedal, da je to tudi zanj nekaj novega: "Zdaj vemo, da sta celica A in celica B in da celica A šteje več in je nižje."

To se Koširju zdi sporno, saj meni, da gre za nedorečenost pri merjenju časa. "Dajmo nekaj konkretnega upoštevati, ali nogo ali pač tako, kot se stegneš. Ne bom zdaj ciljal celice v izteku," je povedal.

"Mislim, da tukaj kaže na veliko nesposobnost celega Fisa," je ocenil Košir, ki še meni, da ni bilo nobene potrebe za odločitev, s katero je Mednarodna smučarska zveza prestavila kvalifikacije za današnjo tekmo s četrtka na soboto.

Značke: zoi 2018 , deskanje