oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

erika znidarsic sr Reporter.si

Erika Žnidaršič izgubila živce: kako je ...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

kmetijaa11 Njena.si

Kmetija: Novi tekmovalci vas bodo prikovali pred ...

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 24.11.2017 19:31:12

Lahko Konjičani presenetijo sosede iz Maribora?

Cerkničanke tokrat krvavo potrebujejo zmago, če želijo še računati na uvrstitev v Evropo.
psno
Pred nami je še zadnji jesenski krog kegljaškega DP.

V moški elitni ligi vodilno ekipo, Konstruktor iz Maribora, čaka izredno težko gostovanje pri sosedih v Slovenskih Konjicah. Konjičani so proti sosedom iz Maribora vedno igrali zelo navdihnjeno, kar je razumljivo, saj gre za lokalni derbi. Toda zdaj, ko za njih igra tudi Franc Kirbiš, sicer legenda mariborskega kegljanja, so postali zelo spodobna ekipa, ki se celo bori za mesta v Evropi. Poleg tega se lahko pohvalijo, da imajo letos najboljši ekipni rezultat in so šele četrta slovenska ekipa, ki je premagala mejo 3700 kegljev. Zato bo naloga za Mariborčane težka, še posebej, ker bodo brez pomoči trenerja Bojana Pihlarja, ki so mu v bolnišnici pred nekaj dnevi operirali kolk.

Zelo sproščeno pa na gostovanje v Kamnik odhajajo igralci Proteusa, ki letos igrajo celo bolje od pričakovanj. V vodstvu ekipe Proteusa pravijo, da v Kamniku proti razpoloženemu Calcitu, nimajo kaj izgubiti, lahko pa presenetijo. Težko gostovanje pa je pred Tržičani na Jesenicah. Ljubelj je na zadnjih dveh tekmah doživel poraz, toda tudi Jeseničani so v krizi. Potem ko so popravili svoj ekipni rekord in ob tem ostali praznih rok, so v nadaljevanju prvenstva malce padli v formi. Morda pa jim sedaj vendarle uspe priti do prve zmage.

Zanimivi tekmi pa se obetata v Cerknici, kjer gostujejo Hrastničani, in v Litiji, kamor prihajajo Goričani. Enemon je za Brest, ki si želi pobegniti od nevarnega dna, nasprotnik po meri, Hrastničani pa si v boju za Evropo ne želijo novega spodrsljaja. Tudi Litiji ravno ne cvetijo rožice, čeprav se nad samimi rezultati ne smejo pritoževati. Goričani so vsega spoštovanja vreden nasprotnik, tam igra tudi njihov nekdanji član Klemen Mahkovic.

V ženski ligi pa je na sporedu okrnjen krog zaradi začetka evrolige. Vse tri tekme, tako v Kamniku kot v Cerknici in v Mariboru bodo zelo zanimive, saj na njih ni pravega favorita. Praktično vse tekme so zelo pomembne tudi v borbi za mesta v Evropi. Kamničanke bodo gostile zelo nevarne igralke Proteusa, ki bodo še nekoliko bolj motivirane, potem ko se jim je pred tednom dni zgodil velik domač spodrsljaj proti Adrii. Brest bo gostil novinke v ligi Litijo, ki je najprijetnejše presenečenje prvenstva. V Mariboru proti Miklavžu pa bodo igrale Tržičanke, ki so bile prejšnjo soboto tudi močno razočarane na domači tekmi proti Kamničankam in imajo sedaj popravni izpit. Tako lahko dejansko pričakujemo zelo vroča srečanja.

Pari 9. kroga v 1. A ligah (sobota)
Moški
Konjice – Konstruktor (14.00)
Calcit – Proteus (17.00)
Sij-Acroni – Ljubelj (17.00)
Brest – Enemon (17.30)
Litija – Gorica (17.30)
Ženske
Kamnik – Proteus (14.00)
Brest – Litija (14.00)
Miklavž – Ljubelj (16.00)
Že odigrano
Triglav – Impol 6:2 (3251:3214)
Adria – Celje 0:8 (3208:3356)
Galerija
Značke: kegljanje, prva-liga

Članki iz rubrike