petelin, Glööckler Svet24.si

Gasilci kokota Glööcklerja rešili pred loncem

psički Svet24.si

V avtomobilu prevažal 30 psičkov

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

Rhea Bullos Ekipa24.si

'Superge' za 200 evrov? Ne, tudi tako se lahko ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

kolesarska dirka gvatemala Ekipa24.si

Noro! Ali je namerno zrušila kolesarja kot v ...

Oste Bakal
Oste Bakal
0 24.11.2017 10:05:01

Lahko tudi Kema preseneti državne prvake?

Če bosta Tilen Cvetko in Peter Hribar imela svoj dan, bo Krka premagala Kemo, v nasprotnem pa je mogoče vse.
Oste Bakal
V 8. krogu tekmovanja v obeh prvih namiznoteniških ligah se bo odločalo tudi o naslovih obeh jesenskih prvakov.

To še posebej velja za moško ligo, saj se bosta medsebojno udarili ekipi, ki v zadnjih letih tvorita vrh slovenskega namiznega tenisa, Krka in Kema Puconci. Osmoljenca prejšnjega kroga, saj so Dolenjci izgubili v Mariboru, Kema pa doma proti Fužinarju Interdiskontu, bosta tako odločala o naslovu jesenskega prvaka, kamor ciljata tudi ŽNTK Maribor in Fužinar. Aktualni državni prvaki, igralci Krke, so vsekakor v rahli prednosti, še zlasti, če bosta mlada Tilen Cvetko in Peter Hribar imela svoj dan in če bosta zaigrala kot znata. Po drugi strani pa jim lahko po Štajercih življenje zagrenijo tudi Prekmurci. Ne glede na končni rezultat je gotovo, da bodo ljubitelji bele žogice lahko spremljali zanimiv in dramatičen dvoboj.

Zelo zanimivo bo tudi na štajerskem spopadu v Lučah, kjer se bosta pomerila četrti in peti na lestvici, Savinja in ŽNTK Maribor. Gostje so sicer proti novincem v ligi favoriti, toda nikakor ne gre zanemariti dejstva, da prvi igralec Savinjčanov, izkušeni Jure Slatinšek, igra v odlični formi. Prav tako ne gre pozabiti na Miho Grampovčnika in Patrika Rosca, ki sta tudi sposobna osvojiti kakšno točko. Zato se bodo Matic Slodej, Danilo Piljak in Matež Črepnjak morali zelo dobro potruditi. To pa ne bo potrebno Korošcem, ki imajo edini med veliko četverico lahko delo. Na gostovanju pri Ptuju bodo igralci Fužinarja Interdiskonta gotovo imeli zgolj malo težji trening. Preostali dve tekmi bosta nekoliko bolj negotovi. Vseeno bi morali Sobočani slaviti na ljubljanskem Kodeljevem, mladi Izolčani pa so v prednosti proti izkušenim Mengšanom.

V ženski ligi bi najbolj negotovo znalo biti na Kodeljevem, kjer pa so gostje iz Logatca v rahli prednosti proti domači ekipi Kajuh Slovana. Nina Zupančič in Katja Gutnik sta kapital Notranjk, čeprav imajo tudi gostiteljice odlično Laro Opeka. Vodilna ekipa zaloške Vesne bo gotovo tudi po tem krogu z maksimalnim številom točk in je edina prvoligaška ekipa s samimi zmagami. Ivana Zera, Kristina Pavič Rahotin, Špela Trelec in Tjaša Supanič bodo tokrat imele le prijeten izlet na Gorenjsko. Tudi aktualne državne prvakinje, igralke Arrigonija Izole, ne bi smele imeti nobenih težav proti gostjam s Ptuja. Če bo domači trener Saš Lasan v ekipi imel kompletno postavo (Jana Ludvik, Lea Paulin in Urška Čokelj), potem bo nova zmaga dosežena kar hitro.

Podobno velja tudi za koroško – prekmurski spopad, kjer so nekdanje državne prvakinje v veliki prednosti. Res je sicer, da so tudi igralke Keme Puconci v tem prvenstvu dosegle kar nekaj presenetljivih zmag, toda proti Vesni Rojko in njenim soigralkam se ne morejo nadejati točk. Prve točke v prvi ligi sploh bi tokrat morale osvojiti igralke Preserja, ki v derbiju začelja gostijo goriško Mahle Letriko. Njen trener Miroslav Tokić ima zaradi odsotnosti izkušene Nine Pavlin (nosečnost) in Tine Mozetič na razpolago zgolj mlade igralke, med katerimi tudi enajstletno vnukinjo Saro, ki je že dosegla eno prvoligaško zmago, medtem ko je utrpela tri poraze. V vsakem primeru je to priložnost za Polono Letnar (8:9), Rebeko Lukič (8:9), Kristino Kete (2:13) in Leo Matjašič (0:4), da končno prvič zmagajo v eliti.

PARI 8. KROGA V I. SNTL (VSE SOBOTA, 17.00)
MOŠKI
Ptuj – Fužinar Interdiskont
Krka – Kema Puconci
Savinja Lean rešitve – ŽNTK Maribor
Kajuh Slovan – Sobota
Arrigoni Izola – Mengeš
ŽENSKE
Jesenice – Vesna
Muta – Kema Puconci
Preserje – Mahle Letrika Šempeter Vrtojba
Kajuh Slovan – Logatec
Arrigoni Izola – Ptuj

Članki iz rubrike