Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 24.11.2017 13:58:06

Zemljak in Pokeršnik na turnirju v Avstraliji do osmine finala

FIVB
Slovenska odbojkarja na mivki Nejc Zemljak in Danijel Pokeršnik sta na turnirju svetovne lige v Sydneyju osvojila 9. mesto. Tjaša Jančar in Tjaša Kotnik sta uspešno odigrali skupinski del tekmovanja in se uvrstili v izločilne boje.

Slovenska odbojkarja, ki sta v skupinskem delu tekmovanja, s po eno zmago in porazom, osvojila drugo mesto, sta se v osmini finala pomerila s Kanadčanoma Benom Saxtonom in Grantom O'Gormanom. Tekmeca sta bila uspešnejša po treh nizih, s 36:34, 19:21 in 10:15. Slovenskima predstavnikoma se tako ni uspelo uvrstiti med najboljših osem dvojic in sta turnir zaključila na devetem mestu.

Tjaša Jančar in Tjaša Kotnik sta se na glavni del turnirja prebili potem, ko sta uspešno odigrali kvalifikacije, v katerih sta dvakrat zmagali. Dobro jima je šlo tudi v današnjem skupinskem delu turnirja, saj sta enkrat izgubili in enkrat zmagali. V svojem prvem nastopu na turnirjih svetovne serije sta morali Slovenki na prvi tekmi, s 17:21 in 23:25, priznati premoč Avstralkama Louise Bawden in Jessyki Ngauamo. Zmaga nad Tajkama Rumpaipruet Numwong in Khanittho Hongpak, s 23:21 in 21:17, je Slovenkama nato prinesla drugo mesto v skupini C in uvrstitev v izločilne boje.



"Danes sta naju čakali dve zelo težki tekmi. Prvo proti Avstralkama sva, predvsem v drugem nizu, izgubili po hudem boju, na drugi tekmi, proti tajski dvojici, pa nama je šlo precej boljše. Z zmago sva si zagotovili nadaljevanje. Tega rezultata sva zelo veseli, predvsem pa sva veseli razpleta današnjega dne, saj do zadnjega nisva vedeli, ali bosta rezultata dovolj za napredovanje. Igrati v Avstraliji je nekaj posebnega, počutiva se že skoraj kot doma," je dogajanje v Sydneyju na kratko opisala Jančarjeva.

V boju za uvrstitev med najboljših osem ekip se bosta slovenski odbojkarici na mivki v soboto pomerili s še eno avstralsko dvojico, z Mariafe Artacho in Taliquo Clancy. "Žal naju čakata prvi nosilki turnirja, a bova tako kot na vsako tekmo, tudi na to šli zelo motivirani in dali vse od sebe," je še dodala Jančarjeva in se zahvalila vsem, ki ju spremljajo.

Značke: odbojka na mivki, sta

Članki iz rubrike