kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ou
ou
0 02.08.2017 14:57:53

Napovednik domačih in mednarodnih tekmovanj športnikov invalidov v mesecu avgustu

vszi
Mesec avgust kljub poletnemu času ne bo nič kaj dopustniški. Naši vrhunski športniki se pripravljajo na izzive, ki jih prinaša jesen. V tem mesecu bo na mednarodni ravni dejaven naš paraolimpijec kajakaš na mirnih vodah Dejan Fabčič, ki bo med 23. in 27. avgustom tekmoval na svetovnem prvenstvu v čeških Račicah.

Prihodnji mesec bodo strelci tekmovali na tekmi svetovnega pokala v Osijeku (19. - 29.9.). Kako jim gre na treningih, pa več v prihodnjih dneh.

Darko Đurić in Nino Batagelj sta z mislimi pri svetovnem prvenstvu v Mehiki (30.9. - 7.10.) kamor potujeta prihodnji mesec. Prej bosta opravila še višinske priprave, na pot odhajata 15.9.

Še slab mesec in pol do nastopa na svetovnem prvenstvu v paratriatlonu loči Alena Kobilico, ki se bo s svetovno konkurenco pomeril 14.9. v Rotterdamu.

V tem tednu pa priprave začnejo tudi naše odbojkarice. Minulo soboto so dobile tekmice za predtekmovanje na evropskem prvenstvu v Poreču (4. - 12. 11.). V teh dneh pa bodo pozornost namenile fizični pripravi. Na Hrvaškem bodo branile bron z domačega EP-ja, ki smo ga organizirali v Podčetrtku.

Na septembrski EP se pripravljajo tudi golbalisti.

EPINT 2017 in kamp v Laškem
Z zavzetim delom nadaljujejo v taboru namiznoteniške reprezentance, ki se pripravlja na domače evropsko prvenstvo (EPINT 2017), ki bo med 26.9. in 5.10. v Laškem. Luka Trtnik je do 6.8. na pripravah v Kranjski Gori z matičnim klubom, dan za tem pa skupaj z reprezentanco za pet dni potuje v Zagreb na skupne priprave slovenske in hrvaške izbrane vrste. 27.8. pa se v Laškem začne mednarodni pripravljalni kamp, ki ga bo vodil Gorazd Vecko, trajal bo do 5.9.

Promocija športa invalidov
Tudi v mesecu avgustu nadaljujemo URI-SOČA s promocijo športa invalidov ter kvalitetnega načina preživljanja časa. Gre za partnerski projekt Zveze za šport invalidov Slovenije Paraolimpijski komite (ZŠIS-POK) in Univerzitetnega rehabilitacijskega inštituta Soča. Projekt koordinirata Juta Ošlak Kranjc, športna pedagoginja z URI-SOČA, ter trener ZŠIS-POK Aleksej Dolinšek. V sredo, 9.8., sledi predstavitev osebne zgodbe in športne panoge parakolesarstvo (Primož Jeralič & trener Aleksej Dolinšek), teden dni za tem (16.8.) predstavitev osebne zgodbe in športne panoge namizni tenis (Ljubiša Gajič & Bojan Lukežič), za konec pa še 23.8. predstavitev osebne zgodbe in športne panoge strelstvo (strelska reprezentanca in trenerka Polona Sladič).

Na domačih članskih prvenstvih se bodo merili le gluhi igralci odbojke na mivki, ki bodo imeli DP 26.8. v Murski Soboti.

Članki iz rubrike