Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

stipan-macan Njena.si

Gledalci Botrov jezni zaradi smrti glavnega junaka...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

pu
pu
0 02.08.2017 08:28:51

Srbska športna javnost v ŠOKU: Nekdanja svetovna prvakinja boleha za neozdravljivo boleznijo

Ena najboljših srbskih plavalk vseh časov bije najtežjo bitko.

Nađa Higl je nekdanja svetovna prvakinja v disciplini prsno 200 metrov, pred dnevi pa je s svojim razkritjem šokirala srbsko športno javnost. Na svoji uradni spletni strani je razkrila skrivnost, ki jo je dolgo časa skrivala v sebi, a se je naposled le odločila, da si olajša dušo.

Razkrila je, da boleha za neozdravljivo boleznijo, ki se ji reče ulcerozni kolitis. Gre za neprimeren, pretiran odziv lastnega imunskega sistema, kar povzroči poškodbo tkiva in posledično vnetje debelega črevesja. Pravega vzroka za omenjeno bolezen še niso odkrili, kot tudi ne zdravila, a odlična plavalka se ne bo predala.

"Od šestega razreda naprej, ko so mi odstranili mandlje, in vse do nosečnosti je bil moj zdravstveni karton prazen. Tisočkrat sem se vprašala, ali je sploh mogoče, da se nekaj takšnega zgodi osebi, ki je živela zdravo in športno življenje. Sprva sem bila šokirana, ker je to bolezen, ki me bo spremljala do konca življenja. Ampak imam dva najlepša motiva za ta boj. Čeprav se zaradi bolezni nisem mogla popolnoma posvetiti mojima otrokoma, sem po drugi strani vesela, da jih bom lahko videla odrasti. Hvaležna sem, ker se to bolezen lahko nadzira in z njo tudi živi in jo spravi v remisijo. Jaz sem na tej poti," je zapisala plavalka in s temi besedami dvignila precej prahu.

Značke: higl, plavanje

Članki iz rubrike