Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
6 26.07.2017 14:55:03

Konec je! Đoković sporočil žalostno novico

Reuters
Novak Đoković razočaral svoje številne navijače.

Srbski teniški zvezdnik Novak Đoković v tej sezoni ne bo več igral. Kot je sporočil danes v Beogradu, je zanj sezona končana zaradi poškodbe komolca. Đoković, zmagovalec 12 turnirjev za grand slam, je zaradi težav s komolcem moral predati četrtfinalni dvoboj v Wimbledonu proti Čehu Tomašu Berdychu. Tridesetletni Srb bo tako izpustil tudi zadnji grand slam sezone, odprto prvenstvo ZDA, ki bo med 28. avgustom in 10. septembrom in kjer je slavil v letih 2011 in 2015.

"Zaradi težav s komolcem ne bom igral do konca sezone. V naslednjih dveh mesecih ne bom mogel niti prijeti loparja, tako da se bom posvetil družini," je najprej na družbenem omrežju Facebook zapisal Đoković, nato pa novinarjem v Beogradu pojasnil: "Pojavljale so se različne špekulacije in izjave glede stanja te moje poškodbe, zato sem se odločil, da osebno obvestim javnost. Po posvetovanju z različnimi zdravniki in specialisti sem se odločil, da si vzamem premor do konca leta. Poškodbo vlečem že eno leto in pol in me ovira na turnirjih. Zdaj se je vse skupaj še poslabšalo, najbolj v Wimbledonu, kar je bil znak za to radikalno odločitev."



Po Đokovićevih besedah operacija ne bo potrebna. "Operacija ni obvezna, razni strokovnjaki niso zanjo. Nikdar me niso operirali, želim si, da bi bilo tako tudi v prihodnje. Veseli me, da se bom lahko vrnil po naravni poti. Pol leta bo več kot dovolj za okrevanje in za to, da sezono začnem na najvišji ravni," pravi Đoković, ki je še dodal, da bo Andre Agassi njegov trener tudi v prihodnjem letu, medtem ko Mario Ančić še razmišlja o nadaljnjem sodelovanju.

Kot zanimivost velja omeniti, da je pred točno letom sezono 2016 končal Švicar Roger Federer. Ta je zaradi težav s kolenom odpovedal nastop na olimpijskih igrah v Rio de Janeiru in se odločil za predčasen konec sezone.

Značke: tenis, srbija, atp

Članki iz rubrike