nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

STA
STA
0 03.02.2024 21:55:03

Kamničanke do 20. zmage

alesfevzer.com
Odbojkarice Calcita Volleyja so v 6. krogu drugega dela 1. DOL Sportklub v gosteh premagale Luko Koper s 3:0 v nizih. Zmagi brez izgubljenega niza sta slavili tudi Novi KBM Branik doma proti SIP Šempetru ter GEN-I Volleyju v gosteh proti Ankaranu.

Favorizirane Kamničanke po 20. zmagi na prav toliko tekmah zasedajo vrh modre skupine. Doslej so tekmicam oddale le eno točko in jih imajo 59. Sledijo Mariborčanke (47 točk), Šempetranke (35), Novogoričanke (32), na dnu pa sta Luka Koper (17) in Ankaran (17).

Varovanke Bruna Najdiča z izjemo drugega niza, ko so precej popustile, a se rešile, niso imele večjih težav. V prvem nizu so bile po izenačenju na 9:9 zanesljive in ga dobile s 25:17.

V drugem se je zgodba obrnila, Koprčanke so z dvema delnima izidoma 5:0 povedle za osem točk, a so imele gostje na to odgovor. Po 21:13 za domače so dobile kar 11 od naslednjih 12 točk, v končnici pa tudi niz. V tretjem prave drame ni bilo, odbojkarice Calcita so hitro povedle in razliko le še povečevale za končnih 25:12.

Osemnajstletna Maša Pucelj je za vodilno ekipo modre skupine dosegla 19 točk, 13 jih je dodala Sara Hutinski. Pri domačih je bila razpoložena Nina Đukić s 15 točkami.

Mariborčanke tudi brez korektorice Ize Mlakar niso imele večjih težav proti Šempetrankam. Že v prvem nizu niti za trenutek niso popustile in ga dobile s 25:17. V drugem so takoj začele s 5:0, s čimer so postavile temelje za vodstvo z 2:0.


Tudi tretji niz je bil podoben, le da so domačinke začele z nizom 7:0. Za razliko od prejšnjih dveh nizov, so tokrat bankirke nekoliko popustile in dovolile gostjam, da se približajo na 13:10. Potem pa je mariborski mlin znova začel mleti in do konca tekmicam prepustil le še štiri točke.

Pri bankirkah, ki so dosegle devet asov, so štiri igralke presegle dvomestno število točk. Klara Milošič (5 asov) in Isa Ramič sta jih dosegli po 12, 11, od tega z bloki kar sedem, jih je dodala Nika Milošič, deset točk pa je zbrala Tali Lekše. Pri gostjah je devet točk dosegla Darja Eržen.

Odbojkarice iz Nove Gorice so primorskem derbiju proti Ankaranu zanesljivo slavile. Tesen je bil le prvi niz, ki so ga gostje dobile na razliko s 27:25. V njem so Ankarančanke vodile tudi z 22:18 ter 23:21, a morale priznati premoč varovankam Vasje Samca Lipicerja.

V drugem nizu je GEN-I Volley stvari na svoje mesto postavil z delnim izidom 14:0, v tretjem pa so bile domačinke resda malce bližje, a vseeno daleč od uspeha proti Novogoričankam. Pri teh sta Žana Godec in Žana Zdovc Sporer (4 bloki) dosegli po 13 točk, pri domačih jih je toliko dosegla Sara Valenčič (3 asi).

V zeleni skupini je druga zasedba Calcita Volleyja v gosteh slavila s 3:1 v nizih proti Visit Braslovčam, Krim je bil doma z enakim izidom boljši od Formisa, ATK Grosuplje pa so v gosteh premagale Šentvid s 3:0.

Na lestvici ima druga ekipa Calcita po šestih zmagah 25 točk, z možnostmi za četrtfinale, ki si ga bosta zagotovili prvi dve ekipi, sledijo še ATK Grosuplje (21), Formis (17) in Krim (16).

Značke: odbojka, dp, ženske

Članki iz rubrike