nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

marko in jerneja Njena.si

Poroka na prvi pogled: Trk realnosti takoj po ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

STA
STA
0 31.01.2024 21:46:00

Kamničani prepričljivo boljši od ACH Volleyja

alesfevzer.com
Odbojkarji Calcita Volleyja so v 4. krogu drugega dela 1. DOL Sportklub premagali ACH Volley s 3:0 (19, 17, 18). S tem so povišali prednost pred glavnim tekmecem za naslov na štiri točke, obe ekipi pa sta v dosedanjem poteku sezone zbrali po 16 zmag.

Calcit ima na lestvici 50 točk, razmerje zmag in porazov pa tako kot Ljubljančani zdaj 16-2. Serijski slovenski prvaki imajo 46 točk in zasedajo drugo mesto na prvenstveni lestvici.

V izenačenem začetku prvega niza so pobudo najprej prevzeli gosti, ki so prvi povedli za dve točki. Toda domači so nato vseskozi stopnjevali ritem in prevzeli pobudo na terenu. Varovanci Mladena Kašića so po izenačenju na 13:13 z delnim izidom 4:0 ušli in si zagotovili dovolj visoko prednost za končnico niza.

V drugem so domači začeli, kot so prvi niz končali. Hitro so si nabrali občutno prednost, povedli za sedem točk (10:3), nato pa le še mirno krmarili do vodstva z 2:0 v nizih.

Po izenačenem uvodu tretjega niza so se Kamničani odlepili s štirimi zaporednimi točkami na 14:10, a hitro Ljubljančanom omogočili vrnitev (14:13). Hitro so nato strnili vrste in znova ušli na štiri točke razlike. Tokrat vrnitve za ekipo iz prestolnice ni bilo, Kamničani pa so v svoji dvorani še drugič s 3:0 v nizih ugnali oranžne zmaje.



Najbolj učinkovit je bil pri domačih Lazaro Brunet z 22 točkami. Dimitar Dulčev jih je dodal 14. Pri gostih nihče ni presegel sedmih točk. Toliko jih je dosegel Jan Pokeršnik.

Na edini preostali končani tekmi modre skupine je Panvita Pomgrad tesno s 3:1 ugnala Hišo na kolesih Triglav in na petem mestu na lestvici preskočila ravenski Fužinar. Ta še igra dvoboj proti Mariboru.

Kranjčani so v gosteh prvi niz dobili s 25:22, nato pa so bili v končnicah bolj zbrani domači odbojkarji. Še najmanj dela so imeli v tretjem nizu, ko so s 25:19 dokončno strli odpor Gorenjcev.

Z 18 oziroma 17 točkami sta izstopala Nenad Šormaz (3 bloki) in Stefan Mirković. Pri gostih je 22 točk dosegel Đorđe Jovović (3 bloki).

Značke: odbojka, dp, moški

Članki iz rubrike