nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

STA
STA
0 20.01.2024 15:11:58

Slovenci za uvod v ligi narodov z Nizozemci

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca bo nastope v ligi narodov začela 22. maja, prvi tekmec pa bo Nizozemska, je danes sporočila Odbojkarska zveza Slovenije.

Mednarodna zveza Fivb je danes razkrila razpored tekmovanj elitne lige narodov. Ta se bo v ženski konkurenci začela 14. maja v Turčiji in Braziliji, moški pa se bodo prvič merili 21. maja, prizorišči bosta prav tako Antalya in Rio de Janeiro.

Slovenci bodo nastope v ligi narodov, prek katere si bodo lahko še štiri reprezentance, tudi slovenska, priborile nastop na olimpijskih igrah v Parizu, začeli v Antalyi, kjer bodo uvodni obračun odigrali 22. maja proti Nizozemski.

Dan pozneje bodo njihovi tekmeci aktualni olimpijski prvaki Francozi, po dnevu premora pa bosta na sporedu še dvoboja s Kanadčani in aktualnimi evropskimi prvaki ter zmagovalci lige narodov Poljaki.


Drugi turnir lige narodov bodo Slovenci igrali na Japonskem, kjer prizorišče še ni določeno. Za začetek se bodo 5. junija pomerili s Turčijo, 7. junija pa z Brazilijo, sledili bosta še tekmi z gostitelji Japonci in 9. junija z Bolgari.

Na domačem turnirju v Ljubljani, ki bo med 18. in 23. junijem, slovenske odbojkarje za začetek 18. junija čaka Argentina, tudi neposredni tekmec v boju za uvrstitev na olimpijske igre. Drugi nasprotnik Slovenije bo 20. junija Kuba, po dnevu premora pa bo še tekma med Slovenijo in aktualno svetovno prvakinjo Italijo. Doslej prvi turnir tega tekmovanja v Sloveniji se bo končal z dvobojem med Slovenijo in Srbijo, reprezentancama, ki se še borita za olimpijsko vozovnico. Na turnir v Ljubljano sicer prihajajo še Bolgarija, Turčija in Poljska, iz OZS so še dodali, da bodo vstopnice za tekmovanje na voljo kmalu.

Liga narodov se bo končala z zaključnim turnirjem najboljše osmerice, ki ga bo med 27. in 30. junijem gostila Poljska. Že pred obračuni v Lodžu pa bo znano, katere reprezentance bodo igrale na OI.

Tja so se poleg gostiteljice Francije že uvrstile Nemčija, Brazilija, ZDA, Kanada, Japonska in Poljska, kot najboljša afriška reprezentanca bo nastopil še Egipt. V boju za preostala štiri mesta so glede na trenutno uvrstitev na svetovni lestvici Italijo, Slovenija in Argentino ter reprezentance, ki imajo v razvrstitvi Fivb trenutno več zaostanka, a ga lahko z dobrimi predstavami v ligi narodov še nadoknadijo: Srbija, Kuba, Kanada, Nizozemska, Turčija in Iran.

Značke: odbojka, liga narodov

Članki iz rubrike