nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

marko in jerneja Njena.si

Poroka na prvi pogled: Trk realnosti takoj po ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

ue
ue
1 30.12.2023 09:29:09

Mariborčani v težavah! Iz kluba se umika največji sponzor... Kaj bo storil župan?

MPA
Ko se podjetja znajdejo v težavah (ali pa tudi ne), najprej odpovedo športna sponzorstva.

Eden od najboljših odbojkarskih klubov v Sloveniji in eden najboljših športnih klubov v Mariboru, je izgubil glavnega sponzorja. 

Iz OK Merkur Maribor so poslali v javnost sporočilo: "S 1. 1. 2024 se trgovsko podjetje Merkur umika kot generalni sponzor in posledično tudi iz imena Odbojkarskega kluba Merkur Maribor. Večletno sodelovanje, ki je pripomoglo k osvojitvi naslova državnih prvakov v sezoni 2020/2021, se na našo žalost v takšni obliki zaključuje. Finančna projekcija do konca tekoče sezone kaže, da bo potrebno skrbno načrtovati vse izdatke in poskrbeti za nove sponzorje, da bo klub lahko izpolnil vse zastavljene cilje in obveznosti. S pomočjo obstoječih in novih sponzorjev kluba bomo tudi v prihodnje ostali eden najbolj uspešnih in najbolj prepoznavnih mariborski športnih klubov. Nekateri so že na vidiku, zato v klubu z optimizmom zremo v prihodnost, še posebej, ker nas v prihodnjem letu čaka visok jubilej, '100 let igranja odbojke v mestu', ki ga želimo proslaviti doma, v Mariboru! Morda že z novim generalnim sponzorjem? Če sta prva dva decembrska dobra moža prinesla slabe novice, se v klubu nadejamo, da bo zadnji prinesel dobro. Trgovski družbi Merkur se za dosedanje sodelovanje zahvaljujemo z željo, da trenutna prekinitev sodelovanja ni tudi dokončna."

Zagotovo bi moral nekaj narediti Mestna občina Maribor oziroma župan Saša Arsenović. Klub, ki je vzgojil celo kopico reprezentantov, nazadnje izjemnega Roka Možiča, ne bi smel životariti. Šport in odbojka sta ogledalo štajerske prestolnice in župan, bi moral narediti vse, da lahko razvija svoj potencial. 

Značke: ok-maribor, sponzor

Članki iz rubrike