nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

ou
ou
1 19.12.2023 12:34:08

Oster odziv v primeru mladega odbojkarskega zvezdnika: Če nam bodo kradli nadarjene odbojkarje ...

alesfevzer.com
Na primer Nika Mujanovića se je ostro odzval tudi generalni sponzor kamniškega kluba.

Primer mladega reprezentančnega odbojkarja Nika Mujanovića je v zadnjih tednih dvignil ogromno prahu. Naj spomnimo: Mujanović se je pred nekaj tedni preselil v Monzo, čeprav njegov (bivši?) delodajalec Calcit Volley pravi, da je imel mladi odbojkar s klubom še veljavno pogodbo. Na stran kluba se je postavila tudi Odbojkarska zveza Slovenije, kljub vsemu pa so pri FIVB prižgali zeleno luč za Mujanovićev prestop. Oglasil se je tudi njegov odvetnik Blaž Bolcar Tomazin, ki pravi, da je bil prestop izpeljan skladno z ustaljeno prakso.

Zdaj pa se je na to temo oglasil tudi generalni sponzor kamniškega kluba, Calcit, njihovo izjavo za javnost posredujemo v celoti:

"Calcit Volley je zgodbo okrog Nika gradil zadnjih nekaj let. Fant je dozorel šele v preteklem finalu prvenstva, svojo priložnost pa je izkoristil tudi z dobro igro v reprezentanci.

Konec avgusta je podpisal aneks k svoji pogodbi z domačim klubom, ki ga zavezuje k igranju do konca sezone 2024/25. Kljub odsotnosti določila za enostransko prekinitev pogodbe je na začetku sezone to storil na silo, klubu pa pustil zelo omejene možnosti za iskanje primerne zamenjave.

Nekaj dni pred odpovedjo pogodbe sta z očetom pristopila do nas in odprla vprašanje o odškodnini v primeru odhoda, pa se o tem nismo hoteli pogovarjati, ker smo z njim videli homogeno in zmagovito ekipo, ki lahko osvoji prvenstvo. Slednje je za nas glavni cilj! Nikoli nismo sponzorirali odbojke z namenom, da bi razvijali igralce za prodajo, temveč da nadaljujemo dolgoletno tradicijo kluba v Kamniku in morda ponovno osvojimo prvenstvo.

Preden je zadeva postala javna, smo Niku ponudili možnost predčasnega odhoda konec te sezone brez zahtevane odškodnine, pa pri nameri žal nismo bili uspešni. V postopku registracije je Nik v sodelovanju z managerjem in verjetno nekom iz FIVB na osnovi enostranske izjave izločil Calcit Volley kot stranko v postopku. Tako nismo imeli nikakršne besede več, da bi prestop blokirali ali se pogajali o odškodnini. Naj poudarimo, da je enostranski izjavi Calcit Volley nasprotoval z začasno odredbo kamniškega sodišča, pa so jo na FIVB ignorirali.

Na podlagi "humanitarnega" člena, ki FIVB-ju omogoča intervencijo, ko domača zveza nerazumno zadržuje igralca (spomnimo se primera ukrajinskega igralca, ki je želel prestopiti v tujino, pa ga je ukrajinska zveza želela blokirati, ker bi moral na fronto), so povozili tudi OZS in si tako odprli pot do registracije igralca v nov klub.

Sedaj vse skupaj presega Nika, presega klub in OZS, kajti ustaviti je treba prakso, kjer bodo lahko igralci samovoljno, veljavnim pogodbam navkljub, prehajali iz enega kluba v drugega, če bodo le pod okriljem "pravih ljudi". To v naši ligi ni osamljen primer, saj je na enak način Maribor konec lanske sezone izgubil igralko, ACH-jev igralec je na enak način poslal odstopno izjavo ljubljanskemu klubu, medtem ko je mariborski igralec pokazal lojalnost klubu in takšna prigovarjanja zavrnil.

Sprašujemo se, kdo bo še vlagal v odbojko, ko bodo nadarjene igralce kradli, medtem ko bodo vložki sponzorjev šli neposredno v žepe managerjev in velikih klubov.

Ne pozabimo, da je valilnica mladih talentov prav slovenska klubska odbojka, brez nje tudi Mujanovića ne bi bilo."

Članki iz rubrike