Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 28.09.2017 15:16:09

ACH Volley s saniranimi dolgovi in dobro ekipo naporom nasproti

www.alesfevezer.com
Dolgoletni odbojkarski prvaki, igralci ACH Volleyja, s sobotno tekmo srednjeevropske lige v slovaški Myjavi odpirajo novo sezono. Začenjajo jo s približno 700.000 evri proračuna, bolj ali manj saniranimi dolgovi, po besedah predsednika upravnega odbora Rasta Oderlapa ta znaša le še nekaj 10.000 evrov, in ekipo, ki naj bi bila močnejša od lanske.

Zato ni čudno, da želijo pobrati vse domače lovorike, v ligi prvakov pa bodo poskušali napraviti presenečenje, v kvalifikacijah izločiti najprej Brčko, nato pa še Lokomotivo iz Novosibirska in se uvrstiti v skupinski del.

"Logično je, da želimo obe domači lovoriki. V svoje vitrine želimo vrniti tudi pokal, ki smo ga lani izgubili, mislim pa, da imamo ekipo - to smo letos sestavili hitro, da spet osvojimo tudi srednjeevropsko ligo. Ta bo letos minila brez v prejšnjih letih našega glavnega konkurenta Hypo Tirola, ki se je priključil nemškemu prvenstvu. Sreče pri žrebu kvalifikacij nismo imeli. Brčko bi morali premagati, težje delo pa bomo imeli proti Lokomotivi, njen proračun znaša okoli deset milijonov evrov. A zagotovo se ne bomo predali, mislim, da tudi z njimi lahko igramo in jih tudi presenetimo. Če ne, pa si želimo čim dlje zadržati v pokalu Cev," je optimistično razpoložen izvršni direktor kluba Aleš Jerala, ki je zadovoljen tudi nad dejstvo, da klub konec leta ne bo več imel nobenih dolgov.

V klubu so optimisti ne glede na dejstvo, da jih čaka izredno naporna sezona. Odigrali bodo več kot 60 tekem, kar je za Jeralo težko sprejemljivo, zato ima obilo pripomb na Odbojkarsko zvezo Slovenije (OZS) oziroma tiste, ki so sprejemali odločitve pri tekmovalnem sistemu državnega prvenstva. "OZS smo opozarjali, da naj spremenijo tekmovalni sistem. Z drugimi klubi, ki bodo prav tako igrali v Evropi, smo dali več predlogov sistemov, ki bi nas nekoliko razbremenili. A naleteli smo na gluha ušesa, odgovore smo dobili šele potem, ko je bilo že vse odločeno. Ne zdi se nam prav, da nas OZS tako obravnava, konec koncev se mora zavedati, kaj je naš klub dal reprezentanci. Praktično vsi reprezentanti so šli skozi naše roke, pomagali smo jim, da so hitro našli odlične klube v tujini, zato menimo, da si zaslužimo drugačen odnos," pa je nad sodelovanjem z OZS razočaran Jerala.


A trener ekipe Zoran Kedačič je prepričan, da bodo njegovi fantje kos vsem naporom. V dosedanjih osmih tednih priprav je vse potekalo po načrtu, odbojkarji so za ta čas dobro pripravljeni, zato je trener tudi odločen, da ekipa izpolni vse zadane cilje.

"Imam 12 dobrih igralcev, na vse resno računam. Imam močnejšo ekipo kot lani. V pripravah so bili marljivi, delali dobro in so tudi dobro pripravljeni. Tekme v srednjeevropski ligi in državnem prvenstvu nam bodo služile za uigravanje in iskanje tiste prve postave. Zagotovo pa bodo priložnost za dokazovanje dobili vsi igralci. Šest je novih, šest je takih, ki moj sistem dela že poznajo. Vedo, da bodo morali trdo delati, saj le z delom lahko uresničimo želje. Trojček domačih lovorik je obvezen. Doslej mi ga v ACH-ju še ni uspelo osvojiti, upam, da mi ga bo letos. Glavna želja pa je, da čim dlje ostanemo v Evropi," je svoje želje predstavil Kedačič.

Novinci v ekipi so podajalec Jan Brulec (zamenjal je Maksima Buculjevića), blokerja Uroš Pavlović in Matic Videčnik (zamenjala sta Jana Kozamernika in Stipeta Jurića), korektorja Matej Mihajlović in Hrvat Petar Đirlić (zamenjala sta Apostolosa Armenakisa in Davida Kumra) in ukrajinski sprejemalec Dmitrij Babkov (zamenjal je Žigo Šterna). Iz lanske sezone so v klubu ostali Jani Kovačič, Matija Pleško, Diko Purič, Rok Satler, Jan Pokeršnik in kapetan Andrej Flajs.

"Vzdušje v ekipi je zelo dobro, gradili smo ga tudi na enotedenskih pripravah v Mariboru. Toda pomembno je, da bo tako tudi, ko bo šlo zares. Novinci so se dobro vklopili, vse je zaenkrat tako, kot mora biti. A kot sem rekel, pomembno je, kako bo med sezono. Ta se začenja v soboto in bo zelo dolga, trajala bo vse do maja," je na predstavitvi ekipe dejal Flajs.

Značke: odbojka, slovenija

Članki iz rubrike