Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 27.09.2017 16:49:06

Kauzer, Srabotnik, Jakše in Bizjakova uspešno skozi kvalifikacijsko sito

Kajakaši in kanuistke so imeli danes na svetovnem prvenstvu v slalomu na divjih vodah v Pauju kvalifikacije za petkove polfinalne in finalne vožnje. Prvo ime slovenske ekipe Peter Kauzer jih je opravil brezhibno. Uspešni so bili tudi Martin Srabotnik, Žan Jakše in Nina Bizjak, medtem ko je Alja Kozorog ostala brez polfinala.

Prvi so bili na vrsti kanuistični dvojci, kjer Slovenija nima več svojih predstavnikov, nato so na sceno stopile kanuistke, med njimi tudi dve Slovenki. A Nina Bizjak in Alja Kozorog v prvo nista bili dovolj hitri, Kozorogova je bila 25., Bizjakova pa 27., tako da sta nastopili še v drugo. Tam je bila uspešna Bizjakova, ki bo tako v petek veslala v polfinalu najboljše trideseterice, Kozorogova je nastope končala.

Pri kajakaših, teh je bilo na startu preko sto, natančneje 103, Kauzer ni imel večjih težav z neposredno uvrstitvijo v polfinale. Dosegel je 26. čas, v polfinale pa se neposredno uvrsti najhitrejših 30 čolnov, iz druge kvalifikacijske vožnje še deset, skupaj torej 40.

"Nisem taktiziral, le s cmokom v grlu sem se lotil proge. Tekmovalec pred mano je udaril četrta vrata in so se zelo majala, saj je startni interval kratek. Tam sem potem šel bolj okoli in veslal pazljivo. Proga je kratka, odprta, hitra, razlike so majhne, zato sem bil predvsem previden, da tudi sam ne udarim kakih vrat," je po kvalifikacijah dejal Kauzer.


"Kvalifikacije so zdaj za mano, ena stopnica je mimo, zdaj se je treba spočiti in zbrati za petkov finale. Sicer pa sem izredno presenečen nad doseženimi časi, proga je zelo odprta, upam, da bodo to spremenili za polfinale, saj gredo zdaj naprej tudi tisti, ki veslajo bolj na moč in ki morda ne premorejo toliko tehničnega znanja. Računam, da bo proga za polfinale vsaj deset sekund počasnejša, saj nikoli ni bila krajša od 90 sekund, danes pa je bil najhitrejši čas 77," je po kvalifikacijah dejal Hrastničan.

Poleg njega je neposredna uvrstitev v polfinale v prvem poskusu brez kazenskih sekund uspela tudi Martinu Srabotniku, ki je postavil enajsti čas in bil tako najhitrejši Slovenec. "Vožnja mi je tekla, še vedno pa sem malo utrujen. A v čolnu se ne počutim slabo. Bil sem prehlajen, imel vročino, zdaj sem na antibiotikih, se pa stanje izboljšuje, a ne morem veliko trenirati. Da je proga kratka, mi zelo ustreza, je hitra in je fino tekmovati. V polfinalu bom šel na polno in poskusil doseči uvrstitev v finale, bomo videli," pa je dejal Srabotnik.

Žan Jakše je bil s šestimi kazenskimi sekundami ob treh dotikih v prvi kvalifikacijski vožnji prepočasen, v drugem nastopu pa je opravil brez napak in se z osmim časom druge vožnje prav tako veselil uvrstitve v polfinale, kjer bo v petek od 14.02 naprej nastopilo najhitrejših 40. Finale bo v petek ob 17.47.

Kvalifikacijske vožnje v nadaljevanju današnjega dne čakajo tudi spustaše v disciplini sprint, na delu bodo kajakašice, kajakaši, kanuistke in kanuisti, med njimi tudi vseh šest Slovencev - Nejc Žnidarčič, Simon Oven, Vid Debeljak in Anže Urankar med kajakaši, ter Simeon Hočevar in Blaž Cof med kanuisti.

Značke: kajak kanu, sp

Članki iz rubrike