Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 06.04.2017 21:10:42

ACH Volley brez milosti tudi v Hočah (foto)

Drago Wernig - TAKA
Odbojkarji ACH Volleyja so prvi finalisti slovenskega prvenstva v sezoni 2016/17. V drugi polfinali tekmi so tudi na gostovanju ugnali Hoče s 3:0 (13, 16, 19).

* Hoče, gledalcev 500, sodnika: Valentar (Prevalje), Skudnik (Mežica).
* Hoče: Crnjanski 3, Cafuta, Šijanec 5, M. Planinšič 2, Ledinek, Špindler, Franc 3, Vovk 3, Berglez, Radović 12, U. Planinšič, Zidar, Orthaber, Repa.
* ACH Volley: Flajs, Kozamernik 10, Purić 5, Satler, Pleško, Jurić, Štern 15, Pokeršnik 12, Buculjević 4, Armenakis 14, Kovačič.


Odbojkarji ACH Volleyja so po pričakovanju tudi v drugi polfinalni tekmi državnega prvenstva premagali Hoče.

Državni prvaki so že v uvodnem niza tekmecu dali vedeti, da ne želijo ničesar prepustiti naključju. Zaigrali so zbrano, zanesljivo in odločno. Ob prvem tehničnem odmoru so povedli 8:3, nato pa s točkami, ki sta jih dosegala zlasti Žiga Štern in Apostolos Armenakis, iz minute v minuto višali prednost in brez težav dobili niz. V nadaljevanju so bolj živahno zaigrali tudi Hočani. Povedli so 7:5 in 8:7, nato pa je ljubljanska vrsta dosegla pet točk zaporedoma za vodstvo 12:8, štiri točke prednosti pa so državni prvaki imeli tudi ob drugem tehničnem odmoru. Armenakis in Štern sta bila tudi v nadaljevanju učinkovita, pri Hočah pa je z učinkovitostjo izstopal Branislav Radović, Miomir Crnjanski, ki je v prvenstvu dosegal največ točk za hoško ekipo, pa je zaradi težav s kolenom igral slabše kot zna. V končnici niza je namesto njega v igro vstopil Miha Planinšič, kar pa ni bistveno spremenilo razmerja moči na igrišču in ACH Volley je dobil še drugi niz.

Hoški odbojkarji so v uvodnih minutah tretjega niza z zbrano igro v obrambi in učinkovito v napadu povedli 8:4. Dobro so igrali tudi v nadaljevanju, ob Radoviću je nekaj točk dosegel tudi Miha Šijanec, po izenačenju na 14:14 pa je Jan Kozamernik z dvema blokoma poskrbel za vodstvo ACH Volleyja s 16:14. Gostje so nato zagospodarili na igrišču in tekmo brez težav pripeljali h koncu.

Značke: odbojka, dp

Članki iz rubrike