profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 01.04.2017 21:42:29

Lahko delo za ACH Volley

Odbojkarji ACH Volleyja so v prvi polfinalni tekmi 1. DOL za moške doma premagali Hoče s 3:0 (18, 18, 13).

ACH Volley - Hoče 3:0 (18, 18, 13)
* Dvorana Tivoli, gledalcev 55, sodnika: Markelj (Bled), Pevc (Škofja Loka).
* ACH Volley: Flajs 3, Kozamernik 13, Kovačič, Purič 6, Satler, Pleško, Jurić, Štern 13, Pokeršnik 5, Buculjević 4, Armenakis 15.
* Hoče: Crnjanski, Orthaber, Cafuta 1, Šijanec 5, M. Planinšič 8, Špindler, Franc 3, Repa, Vovk 1, Berglez, Radović 9, Zidar 1.

Odbojkarji ACH Volleyja so s pol moči prišli do prve zmage v polfinalu proti najprijetnejšemu presenečenju letošnjega prvenstva, Hočam. Ti so v Ljubljano dopotovali brez prvega podajalca Uroša Planinšiča, zaradi poškodbe jim s polno močjo ni mogel pomagati niti prvi sprejemalec Miomir Crnjanski, tako oslabljena ekipa pa se z državnimi prvaki ni mogla enakovredno kosati, kljub temu da se je borila po svojih najboljših močeh in da je imela tudi pomoč s tribune, na kateri so Štajerci preglasili domače privržence.

Ljubljančani so bili boljši v vseh elementih, spet pa so imeli glavno orožje v bloku, ki je naredil odločilno razliko. V tem elementu se je spet izkazal predvsem Jan Kozamernik, zelo dobro pa je tokrat igral povratnik v ekipo korektor Apostolos Armenakis, s 15 točkami najučinkovitejši igralec tekme. Gosti domače zmage niso niti enkrat ogrozili, vodili so le na začetku drugega niza, še to nikoli več kot za točko.


Domači so dosegli prve tri točke na tekmi, tekmec jim je po zaslugi treh zaporednih točk Branislava Radovića vrnil z isto mero, to pa je bilo tudi vse, kar mu je uspelo v prvem nizu. Po zaslugi odličnih servisov Žige Šterna in bloka so povedli z 9:4. Po bloku Armenakisa so vodili z 19:12, vodstvo za osem (22:14) pa je bila tudi najvišja razlika v nizu.

V drugem nizu so se Hočani vsaj delno kosali do izida 9:7, nato pa je razlika začela naraščati. Spet so bili usodni bloki in pa servisi Šterna, po njegovem asu je bilo na semaforju 18:12. Za najvišjo razliko v nizu je poskrbel as Maksima Buculjevića za izid 24:17, prve žoge domači niso izkoristili, pri zaključevanju druge pa je bil uspešen Kozamernik.

Gostujoči trener Aleš Andlovič je v tretjem nizu v igro poslal še nekatere rezerviste, domači Zoran Kedačič pa je sredi niza poskrbel za edino menjavo na tekmi, ko je Andrej Flajs zamenjal Jana Pokeršnika. Temu primeren je bil tudi odpor gostov, ki so že na začetku zaostali z 0:3 in 1:5, njihov zaostanek pa je do konca niza samo še rasel.

"Naredili smo, kar smo morali narediti. Mi smo ves teden zelo trdo delali, privoščili smo si težak pripravljalni ciklus, da si povrnemo dobro pripravljenost. Ves teden smo se trudili, da zacelimo poškodbo Armenakisa in ga vrnemo v formo. To nam je tudi uspelo, Armenakis je bil danes naš najboljši mož. Zadovoljen sem z našo predstavo, mogoče je bilo malo preveč napak, kar pa glede na dejstvo, kako trdo smo delali zadnji teden, ni bilo nič nerazumljivega. Hoče so igrale oslabljene, niso nam bile kos, a na njihovem igrišču pričakujem drugačno zgodbo," je bil po tekmi zadovoljen Kedačič.

Pretiranega razočaranja ni kazal niti trener poražencev: "Nismo pričakovali čudeža, vedeli smo, da bo to v bistvu nagrada za vse to, kar smo naredili. Igrali smo brez dveh nosilcev igre, to nadomestiti je težko. Mogoče je delovalo, kot da smo danes igrali brez motiva, toda ni bilo tako, je pa bila tekma dobra šola za naše mlade igralce. Odigrali so korektno tekmo, realno pa niso mogli prikazati več. Naša zdravniška služba dela vse, da poškodovana igralca pripravi za povratno tekmo. Če ji uspe in če bi ACH imel slab dan, lahko v Hočah, pred našimi fantastičnimi navijači, ki so se izkazali tudi danes, zato si zaslužijo poklon, presenetimo. Ni nemogoče, ACH je v nekaterih tekmah pokazal, da je ranljiv. Na današnji sicer ne, čeprav je treba priznati, da mi nismo bili na ravni kot na nekaterih prejšnjih tekmah. Ne samo zaradi poškodb, ampak tudi zaradi treme, takih tekem niso vajeni, z izjemo Radovića še nihče nikoli ni igral polfinalne tekme."

Članki iz rubrike