mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 05.04.2017 21:24:15

Kamničani vračajo udarec, odločitev o finalistu v soboto

Tit Košir
Odbojkarji Calcit Volleyballa so v drugi polfinalni tekmi končnice 1. DOL za moške v gosteh premagali Triglav Kranj s 3:0 (25, 17, 15). Izid v zmagah je 1:1, o uvrstitvi v finale državnega prvenstva pa bo odločala tretja tekma, ki bo na sporedu v soboto, 8. aprila, ob 19. uri, v Kamniku.

* Športna dvorana Planina, gledalcev 400, sodnika: Melavc (Šempeter v Savinjski dolini), Novak (Dvor).
* Triglav Kranj: Toman, Lužovec 1, Tučen 3, Bregant 11, Planinc 8, Beravs , Bežek, Mali 1, Jenko, M. Kök 8, A. Kök, Rezar 10.
* Calcit Volleyball: Štalekar 9, Hribar, Golob, Novljan 6, Ratek, Okroglič, Vidmar, Pereira 14, Brulec 2, Lakner 1, Kotnik 9, Štembergar Zupan 14, Videčnik, Konjedic.

Kamničani so v zadnjih petih sezonah štirikrat igrali v finalu državnega prvenstva, Kranjčani se v svoji zgodovini vanj še niso uvrstili. Po zmagi na prvi polfinalni tekmi v soboto v Kamniku so bili korak do svojega največjega uspeha, toda varovanci Gašperja Ribiča so pred dobrimi 14 dnevi prav v dvorani Planina ubranili lansko pokalno lovoriko. Da jim kranjska športna dvorana ustreza, so Kamničani potrdili tudi na drugi polfinalni tekmi končnice, ko so v uvodnem nizu ubranili štiri zaključne žoge domačih odbojkarjev, nato pa so zagospodarili na igrišču in zasluženo prišli do zmage. O uvrstitvi v finale končnice bo odločala sobotna tekma v Kamniku, medtem ko bodo Hoče in ACH Volleyja svojo drugo polfinalno tekmo končnice igrali v četrtek. Na prvi v Ljubljani so s 3:0 slavili odbojkarji ACH Volleyja.



V izenačenem prvem nizu si nobena od ekip ni priigrala večje prednosti. Na prvi tehnični odmor so s točko prednosti po uspešnem napadu Saše Štalekarja odšli gostje, vendar sta Janko Bregant in Uroš Tučen poskrbela, da so domačini povedli s 14:12. Kranjski odbojkarji so vodili tudi s 15:13, spet pa je bil Štalekar tisti, ki je, tokrat z blokom, kalcitovce na tehnični odmor odpeljal s točko prednosti. V nadaljevanju niza so Kranjčani, ki so naredili manj lastnih napak, v napadu pa sta bila uspešna Bregant in Matej Kök, prišli do kar štirih zaključnih žog za vodstvo z 1:0 v nizih. Toda v končnici se je nervoza prikradla tudi v domačo vrsto, gostje so ubranili vse štiri zaključne žoge, z blokom Domna Kotnika pa celo sami prišli v priložnost, da povedejo z 1:0 v nizih. Kar jim ni uspelo v prvem poskusu, jim je po napaki Mateja Köka v drugem.

Po izgubljenem uvodnem nizu so domači drugega začeli obetavno, z vodstvom 4:2, v napadu je bil uspešen Bregant, toda po dveh zaporednih napakah Mateja Köka so jim Kamničani pobegnili za tri točke, zato je domači trener Sašo Rop vzel polminutni odmor. Po njej so z delnim izidom 4:1 Kranjčani izid na deseti točki še izenačili, toda po novih treh lastnih napakah in uspešnem napadu Andreja Štembergar Zupana so za Kamničani zaostajali že za pet točk (10:15). Takšna pa je bila prednost gostov tudi ob drugem tehničnem odmoru. Kapetan Kamničanov Štembergar Zupan je z asom poskrbel za vodstvo Calcita s 17:11, ko pa je neposredno točko s servisom dosegel še Žan Novljan, je bil ob vodstvu gostov z 20:12 drugi niz, ki se je končal z novo napako domače ekipe, tokrat Tučna na servisu, praktično odločen.

Kranjčani se po zaostanku z 0:2 v nizih še niso predali, na prvi tehnični odmor v tretjem nizu so odšli s točko prednosti, toda po napaki Aleša Köka na servisu so Kamničani preko Jana Brulca in Maxsona Pereire domačinom pobegnili na 11:9, njihov nalet pa je s polminutnim odmorom skušal zaustaviti domači trener Rop. Po vrnitvi na igrišče je Štembergar Zupan z asom gostom priboril že tri točke prednosti (12:9), ki so jo Kamničani ohranili tudi ob drugem tehničnem odmoru. Na servis Kotnika so varovanci Gašperja Ribiča svojo prednost povečali na šest točk (19:13), domači odbojkarji pa so se po visokem zaostanku sprijaznili s porazom. Tekma se je končala z dvema lastnima napakama kranjske ekipe.

Značke: odbojka, dp, moški

Članki iz rubrike