profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 22.03.2017 21:51:28

Hočam "bratski" derbi

Odbojkarji Hoč so v prvi četrtfinalni tekmi 1. DOl za moške doma premagali Maribor s 3:0 (21, 21, 18).

Sosedski obračun je privabil kar 600 gledalcev, ki so uživali v kakovostni predstavi. Zanjo so poskrbeli predvsem hoški odbojkarji, ki so igrali odlično in v vseh prvinah odbojkarske igre zasenčili mariborske.

V uvodnem nizu so nekaj več pobude na igrišču imeli gostje, gostitelji pa se nikakor niso mogli znebiti nervoze. Po prvem tehničnem odmoru so vendarle zaigrali veliko bolje, s točkami Srbov Miomirja Crnjanskega in Branislava Radoviča so si priigrali občutno prednost (16:11). V nadaljevanju je bila igra izenačen, Mariborčani so skušali izničiti prednost Hočanov, a jim to zaradi zrele igre tekmeca do konca niza ni uspelo.

Tudi uvodne minute drugega niza so minevale v izenačeni igri, gostje so zaigrali bolj zbrano in držali korak s Hočani do drugega tehničnega odmora. Pred končnico so gostitelji spet zaigrali na vso moč, ob obeh srbskih odbojkarjih je dobro v napadu igral tudi Miha Šijanec, in Hoče so povedle 21:18. Mariborčani, ki jim tokrat ni šlo po načrtih in so si privoščili veliko napak, so izgubili še drugi niz.



Če so navijači mariborskega kluba pred tretjim nizom upali, da se lahko ponovi scenarij s prve tekme državnega prvenstva, ko so Hočani po vodstvu 2:0 v nizih izgubili tekmo, jim tega zadovoljstva domači odbojkarji tokrat niso privoščili. V tretjem nizu so zaigrali še bolj zbrano in odločno, nizali točke za točko in povedli 16:10. Tudi v nadaljevanju niso popuščali in po vodstvu 21:14 je bilo jasno, da se jim zmaga ne more izmuzniti iz rok.

"Z igro nape ekipe sem zelo zadovoljen. Fantje so igrali tako, kot smo se dogovorili. Za zmago so zaslužni vsi, ki so stopili na igrišče. To je šele prvi polčas, drugi nas čaka v soboto," je povedal trener Hoč Aleš Andlovič

"Hoški odbojkarji so zasluženo zmagali. Prekašali so nas v vseh prvinah odbojkarske igre. Mi nismo igrali tako kot znamo in zmoremo. V soboto nas čaka popravni izpit," je dejal trener in igralec Maribora Matevž Kamnik.

Značke: odbojka, dp

Članki iz rubrike