stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 22.03.2017 19:33:49

Oranžni zmaji razbili Krko

Odbojkarji ACH Volleyja so v prvi tekmi četrtfinala državnega prvenstva doma premagali Krko s 3:0 (12, 21, 12).

* Dvorana Tivoli, gledalcev 100, sodnika: Perčič (Kamnik), Jovanović (Komenda).
* ACH Volley: Flajs 12, Kozamernik 9, Kovačič, Purič 5, Satler, Pleško, Jurić, Kumer, Štern, Pokeršnik 7, Buculjević 2, Armenakis.
* Krka: Brulec, Ožbalt, G. Erpič 4, Vrhovšek 2, Kosmina 5, U. Erpič, Stošić 1, Drobnič 6, Pucelj 2, Bregar 2, Renko, Turk 11.

Odbojkarji ACH Volleyja so še drugič v štirih dneh zanesljivo premagali Krko. Prvič jim je to uspelo pred štirimi dnevi v polfinalu pokala, tokrat pa v prvi tekmi četrtfinala prvenstva. Tekmi sta si bili podobni, Ljubljančani so imeli tudi v drugi premoč, spet pa je bilo najbolj izenačeno v drugem nizu. Ta se tokrat ni končal na razliko kot na prvi tekmi, toda Dolenjci so v njem vseeno nudili dostojen odpor.

Zmage Ljubljančanov, pri katerih je na mestu korektorja Apostolosa Armenakisa zamenjal Andrej Flajs, pa niso niti v enem trenutku ogrozili. Zato so imeli premalo učinkovit napad, prav v tem elementu je bila poleg bloka (ACH jih je dosegel 13) največja razlika med tekmeci. Pri Ljubljančanih je bil v njem razpoložen predvsem Žiga Štern, ki je bil s 14 točkami tudi najučinkovitejši igralec tekme.



ACH Volley je tekmo začel silovito, kot da bili njegovi igralci jezni po izgubi nedeljskega finala pokala proti Calcitu Volleyju. Z asom Dika Puriča je povedel s 3:1, po dveh napah tekmecev je bilo že 7:3. Razlika pa ni nehala rasti, ob drugem tehničnem odmoru je bilo 16:8, zmagovalec niza pa poznan.

Toda Novomeščani so v drugem nizu vendarle pokazali, da so prišli v prestolnico, da pokažejo dobro odbojko. Z blokom Sergeja Drobniča in asom Valentina Turka so povedli s 5:1, vodili pa tudi z 9:8. A servisi najprej Jana Pokeršnika, nato pa Andreja Flajsa, so tehtnico spet obrnili na ljubljansko stran, ACH je po asu Flajsa prišel do vodstva z 20:14, povedel tudi z 22:14, toda nato se je prehitro zadovoljil. Gosti so se z blokom in razpoloženim Turkom približali na 19:22, več pa jim ni uspelo.

Tretji niz pa je bil spet podoben prvemu. Gostitelji so hitro pobegnili, nato pa visoko prednost držali do konca.

Povratna tekma bo v soboto v Novem mestu.

Značke: odbojka, dp

Članki iz rubrike