Mobilna verzija
STA
STA

Kamničani po preobratu ubranili pokalno lovoriko

Odbojkarji Calcit Volleyballa so v finalni tekmi zaključnega turnirja pokala Slovenije v Kranju premagali ACH Volley s 3:2 (-18, -18, 17, 18, 13) in še drugič zaporedoma osvojili pokalno lovoriko. Zanje je to tretja v zgodovini kluba, ACH Volley je ostal pri devetih.

* Športna dvorana Planina, gledalcev 800, sodnika: Gril (Pekre), Miklošič (Maribor).
* Calcit Volleyball: Štalekar 2, Hribar, Golob, Novljan 4, Ratek, Okroglič, Vidmar, Pereira 18, Brulec 1, Lakner, Kotnik, Štembergar Zupan 18, Videčnik 8, Konjedic.
* ACH Volley: Flajs 7, Kozamernik 7, Kovačič, Purić 9, Satler, Pleško, Jurić, Kumer, Štern 15, Pokeršnik 11, Buculjević 8, Armenakis 8.

V letošnji sezoni so odbojkarji ACH Volleyja že štirikrat premagali branilce pokalnega naslova iz Kamnika, ki na zadnjih treh medsebojnih tekmah niso osvojili niza. Tudi zaradi tega so bili Ljubljančani pred današnjim finalnim obračunom v vlogi favoritov, pa tudi zato, ker so imeli Kamničani v zadnjem obdobju veliko težav s poškodbami in boleznijo.

V prvem nizu so prvi do prednosti dveh točk prišli kamniški odbojkarji, ki so po tretjem bloku, tokrat Saše Štalekarja povedli s 6:4. Toda po dveh zaporednih asih Apostolosa Armenakisa so Ljubljančani prvič na tekmi prišli do vodstva (7:6), ki so ga po dveh lastnih napakah kamniške ekipe povečali na sedem točk (14:7). Na servisu je bil Jan Pokeršnik, visokega vodstva pa ljubljanski odbojkarji do konca niza niso zapravili. Tudi zaradi velikega števila lastnih napak kamniške ekipe, kar deset, Ljubljančani so jih naredili šest, Kamničani pa so bili tudi slabši na sprejemu in posledično v napadu.

Drugi niz je bil do prvega tehničnega odmora izenačen, saj si nobene ekipa ni priigrala več kot točke prednosti. Prvi so za dve točki pobegnili Ljubljančani, ko je napad Maxsona Guilherma Pereire končal v avtu, do treh točk prednosti so prišli po bloku Jana Pokeršnika (13:10). S tem pa težav za kamniško ekipo še ni bilo konec, kajti ob drugem tehničnim odmorom so za nasprotniki zaostajali že za štiri točke. Niz, ki se je končal po novi lastni napaki odbojkarjev Calcit Volleyballa, je bil praktično odločen po dveh zaporednih točkah podajalca ACH Volleyja Buculjevića. Drugo je dosegel z blokom, aktualni slovenski državni prvaki pa so povedli z 19:13.

V tretjem nizu je Kamničanom le stekel tudi servis, saj so po dveh asih Štembergar Zupana, sploh prvih na tekmi, povedli s 5:3, po napaki Pokeršnika pa so na prvi tehnični odmor odšli s prednostjo štirih točk, ki so jo z blokom Domna Kotnika povečali na pet (9:4). Kamničani so nadaljevali z dobro igro, popravili so tudi svoj napad, z novima asoma Štembergar Zupana pa Ljubljančanom pobegnili na sedem točk (17:10). Ko je po uspešno zaključenem napadu Kotnika 22:14 za Calcit Volleyball, je bilo dokončno jasno, da bodo gledalci v športni dvorani Planina spremljali najmanj še en niz, kar se je po točki Pereire tudi zgodilo.

Tudi četrti niz se je začel po željah kamniške ekipe, ki so po asu Matica Videčnika pobegnili za tri točke (6:3), na krilih Štembergar Zupana pa za štiri (11:7). Ljubljančani so do drugega tehničnega odmora, na katerega so odšli z zaostankom štirih točk, naredili pa so kar sedem napak na svoj servis. Vendar so se odbojkarji ACH Volleyja z blokom Pokeršnika Kamničanom približali na dve točki zaostanka (16:18), s točko Purića le še na eno (17:18), a do preobrata ni prišlo. Serijo treh zaporednih točk Ljubljančanov je prekinil Štembergar Zupan, na servis Videčnika pa so Kamničani dosegli še štiri zaporedne točke, izenačenje v nizih pa je potrdil Kotnik.

Na prvi letošnji medsebojni tekmi v 1. DOL je zmagovalca prav tako odločal tie-break, v njem so nato z 19:17 slavili ljubljanski odbojkarji, ki pa so še pred menjavo strani vzeli polminutni odmor, kajti žoga je po napadu Andreja Flajsa končala v avtu, Kamničani pa so povedli s 5:3. Po novi lastni napaki Ljubljančanov pa je bilo 6:3 za Calcit Volleyball, ki niso dolgo uživali v prednosti, saj je Armenakis, ki se je vrnil v igro, izid izenačil že na šesti točki. Toda na servis Pereire je bilo že plus pet za branilce pokalnega naslova (11:6), vendar so se Ljubljančani s točko Flajsa vrnili v igro (12:13), toda Brulec s sijajno akcijo na mreži ter nato predolg servis Buculjevića je Kamničanom prinesel novo pokalno lovoriko.

Značke: odbojka , pokal , moški