pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

STA
STA
1 04.03.2024 18:42:17

Za Rogličem druga preizkušnja v novem dresu, naslednje poglavje bitke z Evenepoelom in drugimi se je končalo takole!

Profimedia
Nizozemec Arvid de Kleijn (Tudor Pro) je zmagovalec druge etape prestižne kolesarske dirke svetovne serije Pariz-Nica. Na trasi med Thoiryjem in Montargisom (177,6 km) je 29-letnik tekmece ugnal v sprintu glavnine. Slovenski as Primož Roglič je varno končal etapo v času zmagovalca na 61. mestu.

Zadnjo priložnost za sprinterje na 82. dirki proti soncu je najbolje izkoristil de Kleijn. Nizozemec je slavil 12. zmago v karieri, za sabo pa zadržal Avstralca Laurencea Pithieja (Groupama-FDJ) in rojaka Dylana Groenewegna (Jayco-AlUla). Slednjemu je danes v sprintu pomagal Slovenec Luka Mezgec, ki je ciljno črto prečkal kot 53.

Druga etapa za favorite ni predstavljala večjih preglavic, vsi so jo končali v času zmagovalca. Roglič (Bora-hansgrohe) je zasedel 61. mesto.

V skupnem seštevku imajo trije sprinterji isti čas, zavoljo boljših uvrstitev pa je rumeno majico prevzel Pithie pred Dancem Madsom Pedersenom (Lidl-Trek) in Nizozemcem Olavom Kooijem (Visma-Lease a Bike).



Roglič v skupnem seštevku zaostaja deset sekund in zaseda 24. mesto. Njegov glavni tekmec, Belgijec Remco Evenepoel (Soudal-Quick Step), zaostaja šest sekund in je peti.

Kandidati za skupno zmago bodo v sredo iskali sekunde v posebnem ekipnem kronometru v Auxerru (26,9 km). Ta bo pretežno ravninski z nekaj krajšimi klanci, vsak od kolesarjev pa bo vozil za svoj čas.

Od srede do nedelje bodo na vrsti še dve razgibani ter tri gorske etape.

Članki iz rubrike