pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

STA
STA
0 03.03.2024 07:38:33

Po Pogačarju še Roglič! Zgodovinski trenutek za izkušenega Slovenca, v Franciji začenja 'na novo'!

Profimedia
Slovenski kolesarski as Primož Roglič se bo danes prvič tekmovalno predstavil v dresu nove ekipe Bora-hansgrohe. Štiriintridesetletni Kisovčan bo ves teden dejaven na dirki Pariz-Nica, kjer je že slavil leta 2022.

Roglič je nazadnje dirkal lani oktobra na dirki po Lombardiji, na kateri je zasedel tretje mesto. To je bil njegov zadnji nastop v dresu takrat še Jumbo-Visme, s katero je slavil 74 od skupno 80 zmag med poklicnimi kolesarji.

V želji po vidnejši vlogi v ekipi in predvsem statusu kapetana za dirko po Franciji je zamenjal okolje in se priključil nemški ekipi. Za prvo preizkušnjo v sezoni si je Roglič izbral nastop na Pariz-Nici, kjer je leta 2022 zmagal, leto prej pa osvojil tri etape, a po smoli in več padcih brez skupnega uspeha ostal v zadnji etapi.

Tokratna dirka proti soncu se bo začela z razgibano etapo v okolici Les Mureauxa (157,7 km). Nato sledi ponedeljkova ravninska etapa, moštveni kronometer pa kolesarje čaka v torek. Od srede do nedelje bodo na sporedu še dve razgibani etapi ter tri z gorskimi cilji, med njima tudi obe v okolici Nice prihodnji konec tedna.



Poleg Rogliča je glavni favorit še Belgijec Remco Evenepoel (Soudal-Quick Step). Med izpostavljenimi kolesarji v boju za skupno slavje so še Danec Mattias Skjelmose (Lidl-Trek), Španec Carlos Rodriguez (Ineos Grenadiers), Portugalec Joao Almeida (UAE Team Emirates), Francoz David Gaudu (Groupama-FDJ) in Španec Pello Bilbao (Bahrain-Victorious).

Ob Rogliču bo od Slovencev proti Nici dirkal tudi Luka Mezgec, ki bo v dresu Jayco-AlUle pomagal sprinterskima kapetanoma, Nizozemcu Dylanu Groenewegnu in Avstralcu Michaelu Matthewsu.

Lanske zmage ne bo branil slovenski as Tadej Pogačar, ki je v soboto dirkal na preizkušnji Strade Bianche in bo sezono nadaljeval 16. marca na spomeniku Milano-Sanremo.

Članki iz rubrike