pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

STA
STA
10 03.03.2024 17:10:03

Primož Roglič je nazaj! Prvič v novem dresu in takoj se je udaril z Evenepoelom!

Profimedia
Nizozemec Olav Kooij (Visma-Lease a Bike) je zmagovalec prve etape 82. dirke Pariz-Nica. Na trasi v okolici Les Mureauxa (157,7 km) je odločil sprint precej razredčene glavnine. Slovenski as Primož Roglič (Bora-hansgrohe) je prvo preizkušnjo v novem dresu končal v času zmagovalca na 17. mestu, a proti tekmecem za skupno zmago izgubil nekaj sekund.

Dokaj razgibana etapa, ki so jo organizatorji označili kot ravninsko, je v zadnjem delu od boja za zmago oddaljila številne sprinterje, vseeno pa so tisti najbolj vzdržljivi prišli prek klancev in obračunali za zmago.

Najmočnejši je bil 22-letni Kooij, ki je slavil 31. zmago v karieri. Tesno je ugnal Danca Madsa Pedersena (Lidl-Trek), tretji pa je bil Avstralec Laurence Pithie (Groupama-FDJ).

Roglič je etapo končal v času zmagovalca, a se ni boril za bonifikacijske sekunde na vmesnem cilju na vrhu manjšega klanca 18 km pred koncem. Šest sekund je tam dobil Američan Matteo Jorgenson (Visma-Lease a Bike), štiri Belgijec Remco Evenepoel (Soudal-Quick Step), dve pa Kolumbijec Egan Bernal (Ineos Grenadiers).



Evenepoel je na zadnjem klancu 12 km pred koncem znova poskusil z napadom, a Roglič z njim, ko je dosegel njegovo zadnje kolo, ni sodeloval, zaradi česar so ju razpršene zasledovalne skupine hitro ujele.

V skupnem seštevku bo rumeno majico vodilnega oblekel Kooij, ki ima štiri sekunde naskoka pred Pedersenom in Jorgensonom. Evenepoel na četrtem mestu skupaj s Pithiejem zaostaja šest sekund, Bernal na šestem osem. Roglič ima 10 sekund zaostanka za Kooijem.

V ponedeljek bo na sporedu druga etapa, na kateri bodo po vsej verjetnosti v ospredju sprinterji. Začela se bo v Thoiryju, končala pa po 177,6 km v Montargisu.

Članki iz rubrike