nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

ku
ku
0 23.10.2023 11:47:09

Največji Rogličev pomočnik po Primoževem odhodu odprl dušo! Bolje je, da je odšel, za vse!

Profimedia
Sepp Kuss se je razgovoril (p)o odhodu Primoža Rogliča iz Jumba Visme oziroma po novem Visme-Lease a bike v Boro-hansgrohe.

Portal Global Cycling Network (GCN) je skupaj s še nekaj mediji iz ZDA opravil pogovor z osvajalcem zadnje Vuelte Seppom Kussom v njemu domačem Durganu, kjer so mu sokrajani pripravili sprejem po najuspešnejši sezoni v karieri.

Američan s 25-odstotki slovenskih korenin je kar precej govoril tudi o Primožu Rogliču. Odprl je dušo po Slovenčevem slovesu in o prijatelji govoril z izbranimi besedami. »Primož je bil tisti, ki je pripeljal ekipo do točke, kjer smo zdaj. Vse v ekipi je potiskal naprej in nam pokazal, da biti zgolj dober ni dovolj. Ogromno sem se naučil od njega. Pa morda niti ne v smislu praktičnih zadev, temveč bolj, kako se je razvijal kot kolesar in kako se je on sam učil. Če kapetan naredi napako in jo na naslednji dirki popravi, se tudi njegovi pomočniki nekaj naučimo,« je razlagal Kuss, ki Rogliču odhoda iz Jumbo Visme ne zameri, prav nasprotno. Privošči mu, ker, kot (si) prizna Kuss, je tako najbolje za vse, četudi je njegovo moštvo izgubilo enega najboljših na svetu: »Ko zdaj gledam Primoža in ga primerjam s časom, ko je začel … Res je vredno. Od vseh kolesarjev, ki so bili in so v našem moštvu, bi njemu pripisal največ zaslug, da je ekipa zdaj na vrhu svetovne serije. Toda … mislim, da je zdaj za vse bolje, da je zamenjal ekipo. Odšel je v zasedbo, kjer bo čutil vso podporo, kjer bo tudi sam vedel, da vsi stojijo za njim.«

Članki iz rubrike