pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

ku
ku
0 18.10.2023 11:15:35

Kaaaj!? Roglič presenetil: "Pogačar? Raje bi videl, če bi bil jaz edini ..." Te besede odmevajo!

Profimedia
Eden najboljših kolesarjev na svetu, okoli katerega se je letos dvigovalo veliko prahu, Primož Roglič, je v pogovoru za kultni italijanski športni časopis Gazzetta dello Sport, povedal marsikaj zanimivega.

Roglič, ki je vse uspehe do zdaj dosegel v dresu Jumba, je po koncu sezone podpisal za nemško ekipo Bora-Hansgrohe. Vse z enim ciljem, da poskuša napasti zmago na Dirki po Franciji. Zaveda se, da v Jumbu ne bi bil prva violina. "Rad bi dirkal na Touru in imel najboljšo mogočo podporo. Sedem kolesarjev mi lahko pomaga. Jumbo mi tega ne bi mogel omogočiti. Vem, da se zapustil verjetno najboljšo ekipo leta 2023. Ne mislim, da grem v boljše moštvo, me pa zelo zanima, kaj nam bo prinesla prihodnost," je o prestopu in nastopu na Touru. Roglič se bo v teh dneh v avstrijskem zimsko-športnem središču Söldnu sestal z odgovornimi v novi ekipi Bora, da se bolj natančno pogovori o njegovi vlogi v ekipi. 
Zelo zanimiv pa je bil Primožev odgovor, ko ga je novinar vprašal,  kako komentira rivalstvo s Tadejem Pogačarjem. "Ljubše bi mi bilo, če bi bil jaz edini Slovenec v svetovnem vrhu (smeh). Toda to je šport. S Tadejem, Jonasom Vingegaardom in Remcom Evenepoelom drug drugega ženemo, da smo še boljši. Konkurenca pomaga pri tem, da imamo cilje vsako jutro, ko se zbudimo," je malce v šali, a precej zares odgovoril Rogla.  

Članki iz rubrike