stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 28.03.2017 20:38:03

Unior Tools Team v sezono 2017 na treh frontah

Edina slovenska gorsko kolesarska ekipa Unior Tools Team vstopa v osmo sezono v svetovnem pokalu, na današnji predstavitvi v ljubljanskem Mestnem muzeju pa je predstavila cilje za sezono 2017. V ekipi je pet starih znancev ter dva novinca, vsi pa od leta 2017 pričakujejo veliko.

Ekipo bodo letos sestavljali Tanja Žakelj v olimpijskem krosu, Žiga Pandur, Jure Žabjek, Valižan Taylor Vernon in Francoz Rudy Cabirou v spustu ter Filip Flisar in Kevin Berginc na kolesih BMX. Novinca Vernon in Cabirou sta v primerjavi z lansko sezono zamenjala Škota Ruaridha Cunninghama in Reeca Wilsona, ki sta izzive poiskala v drugih ekipah.

Dvajsetletni Vernon je bil eden najuspešnejših mladincev vseh časov in je že okusil slast zmage v svetovnem pokalu, zmagal je tudi v seštevku mladinskega svetovnega pokala. Dve leti starejši Cabirou je nase opozoril na uvodni dirki svetovnega pokala v sezoni 2015, ko s startno številko 127 zasedel deseto mesto v članski konkurenci. Oba sta imela še vrsto drugih odmevnih rezultatov.

Unior Tools Team je pred začetkom sezone napravil še eno spremembo. Urban Ferenčak, ki je sicer tehnični trener Žakljeve, pa tudi slovenski selektor, je prevzel vlogo športnega direktorja.

Žakljeva, v zadnjih letih najvidnejša Slovenka v krosu, je sezono že začela, za njo sta dve dirki, s prvo v Milanu je bila zelo zadovoljna, z drugo v avstrijskem Langenloisu pa precej manj. V Italiji je osvojila peto mesto, njen zaostanek za najboljšimi je obetal veliko, v Avstriji pa je zatem bila osmi, a se je spet borila sama s sabo, kot je povedala.



"Ostajam pri enakih ciljih kot pred tem. Svetovni pokal so najpomembnejše dirke. Svetovno prvenstvo je posebna dirka. Želim si dosežka še od tam. S SP že imam lepe rezultate, upam, da se mi letos izpolnijo želje še v članski konkurenci," pravi Žakljeva.

Državno prvakinjo čakajo pesti tedni z dirkami praktično vsak konec tedna, sezono svetovnega pokala pa bo začela v Novem Mestu na Češkem, kjer je leta 2013 prvič v karieri zmagala med članicami.

Spustaški del ekipe bo prvi začel sezono svetovnega pokala, že čez slab mesec bodo "romali" v Lurd, kjer bo prva dirka. Tam bo jasno, kako so pripravljeni in kako so delali čez zimo.

"Napredoval sem skozi vse sezone. V 2017 si želim izboljšati rezultate od prej. Lani sem naredil res velik korak naprej v svetovnem pokalu, letos si želim uvrstitev med 20," so želje Žabjeka, Pandur, ki je bil lani večino sezone poškodovan, je o svojih pričakovanjih dejal: "Dobro sem treniral, upam,da sem dobro pripravljen. Vem, koliko sem hiter, skušal bom napredovati."

Članki iz rubrike