Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

masterchef, tekmovalci, 10 Njena.si

Master Chef: Jajca usodna za prvega tekmovalca

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 26.03.2017 15:47:19

Valverde odličen teden kronal s še eno etapno zmago

Reuters
Španski kolesarski veteran Alejandro Valverde je odlično pripravljenost na dirki po Kataloniji pokazal tudi v zadnji, sedmi krožni etapi v Barceloni. Čeprav je bilo že pred njo bolj ali manj jasno, da bo dirko dobil, tudi v etapi z osmimi vzponi na Montjuic ni popuščal. Napadel je na sedmem vzponu, na koncu pa tudi dobil sprint 16 kolesarjev.

Šestintridesetletni Valverde je drugič v karieri dobil to dirko, najboljši je bil že leta 2009. A tokrat je ni samo dobil, ampak tekmece povsem dotolkel. Zmagal je v treh etapah, na koncu pa imel več kot minuto prednosti pred zasledovalci, do živega mu ni prišla niti kazen minute odbitka, ki si jo je njegova ekipa prislužila zaradi domnevnega goljufanja v moštvenem kronometru.

"Tista kazen me je še dodatno motivirala. Mislim, da sem danes le pokazal, da sem bil na dirki najmočnejši. Naslednji moj cilj so ardenske klasike svetovne serije," je bil na cilju zadovoljen Španec, ki je zabeležil svojo 86. zmago v karieri, postal pa je tudi najstarejši zmagovalec dirke, za več kot dve leti je starejši od dosedanjega rekorderja Joaquina Rodrigueza. Španci so po njegovi zaslugi zabeležili že 38. uspeh na tej dirki, z njim pa prekinili dveletno sušo. Pred Valverdejem sta dirko dobila Kolumbijec Nairo Quintana in Avstralec Richie Porte.



Drugo in tretje mesto v etapi sta zasedla Kolumbijec Jarlinson Pantano in Francoz Arthur Vichot, v skupnem seštevku pa je bil drugi Alberto Contador, ki je zaostal minuto in tri sekunde, tretje pa Valverdejev moštveni kolega Marc Soler.

Jani Brajkovič in Domen Novak sta opravljala vlogi pomočnikov, a bosta zagotovo dirko hotela čimprej pozabiti, saj nista zabeležila ne etapnega uspeha, ne uspeha v kakšni razvrstitvi. Brajkovič je z zaostankom več kot ene ure dirko končal na 87. mestu - v zadnji etapi je bil 78. (+4:36), Novaka pa je v predzadnji etapi dohitela metla in je ostal brez uvrstitve. Brez uspeha je bila tudi njuna ekipa Bahrain Merida, njihov najboljši član v skupni razvrstitvi je bil Etiopijec Tsgabu Grmay, zasedel je 17. mesto. Ekipno so varovanci Gorazda Štanglja dirko končali na 19. mestu, prehiteli pa le štiri ekipe.

Članki iz rubrike