favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 24.03.2017 18:08:44

Valverdeju peta etapa in skupno vodstvo na dirki po Kataloniji

Španski kolesar Alejandro Valverde (Movistar) je zmagovalec pete etape dirke po Kataloniji. Drugi na 182 km dolgi etapi od Vallsa do Lo Port de Tortose je bil Britanec Christopher Froome (Team Sky), tretji pa v istem času Španec Alberto Contador (Trek-Segafredo). Valverde je z zmago tudi prevzel vodstvo v skupnem seštevku.

Froome na drugem mestu za Valverdejem po štirih etapah zaostaja za 21 sekund, Contador pa 47. Do zdaj vodilni v skupnem seštevku Američan Tejay Van Garderen (BMC) je v cilj prišel kot 22. (+1:53), tako da je po petih etapah trenutno šesti (+1:18).

Valverde je do zmage v zahtevni gorski etapi prišel na zadnjem 8,4 km dolgem vzponu s povprečnim naklonom devet odstotkov. Njegovemu tempu sta se najbolj približala Froome in Contador, že četrtouvrščeni Španec Marc Soler (Movistar) je za njim zaostal že 25 sekund.



"Veliko zaslug za zmago ima moja ekipa, ki je do vzpona opravila veliko dela. Končno sem imel močne noge tudi na vzponu, izračunal sem, koliko je še do vrha, in sledil svojemu tempu," je pot do svoje druge zmage na letošnji dirki po Kataloniji razložil 36-letni Valverde, ki je na tej dirki slavil že pred osmimi leti.

Slovenska kolesarja, ki nastopata za ekipo Bahrain Merida, tudi danes nista bila v ospredju. Janez Brajkovič je etapo končal na 67. mestu (+7:26), Domen Novak pa na 90. (+10:50). V skupnem seštevku je Brajković 93. (+36:00), Novak pa 122. (+45:02).

Značke: kolesarstvo, sta

Članki iz rubrike