Mobilna verzija
urska horvat Odkrito.si

Urška Hrovat zaradi hude poškodbe glave pristala...

Gasper_Grom Svet24.si

Grom jih bo odvajal od nezdravih razvad

manica janezic Svet24.si

Kdo bo novi odgovorni urednik informativnega ...

piran Svet24.si

Počitnice v Sloveniji bodo znatno dražje

nails Najstnica.si

Poslovi se od lomljivih in krhkih nohtov

meral-cetinkaya-106929l Njena.si

Ko mama Zeynep odvrže filmsko masko ...

ANA_Gorske sanje_snemalni dan_025 Njena.si

Huda poškodba slovenske smučarke kriva za ...

bu
bu

Tudi to je mogoče. Slovenec italijanski profesionalni prvak!

Jasmin Bečirović postal italijanski poklicni prvak v K-1.

Jasmina Bečirovića ljubiteljem borilnih športov ni treba posebej predstavljati, medtem pa je številnim lovorikam dodal še eno, in sicer naslov italijanskega profesionalnega prvaka. Samo po sebi se kakopak zastavlja vprašanje, kako je lahko Slovenec prvak pri zahodnih sosedih? "Ker sem član italijanskega kluba, se lahko borim tudi za naslov, podobno kot denimo tuji nogometaši." je pojasnil Jasmin Bečirović.

V Salzanu ga je v kategoriji do 95 kg pričakal domači zvvezdnik Davide Longoni, ki je sicer predvsem specialist za disciplino muay thai, vendar je portoroški fajter izkusil, da se tudi v K-1 odlično znajde. Po treh triminutnih rundah ga je Bečirović premagal po točkah, čeprav se je malce bal "kuhinje" v ozadju: "Pred razglasitvijo mi je šlo skozi glavo, da bi me lahko kakšna kazenska točka stala dvoboja, a sem naposled zasluženo zmagal.."

2becirovic
Naslov je podelila federacija WFMC po verziji K-1, sicer pa bo Jasmin Bečirović, kmalu dopolnil 40 let in letos načrtuje zaključek kariere: "Biološka ura pač naredi svoje, nimam več toliko moči in eksplozivnosti kakor v mladih letih, čeprav po drugi strani pridobiš rutino. Če bo šlo vse po načrtih, naj bi nastopil še maja na veliki prireditvi v Gorici, kjer bi se boril za naslov evropskega prvaka, septembra pa se želim prijateljem in navijačem še zadnjič predstaviti v koprski dvorani Bonifika."

Eden od prvoborcev močnega vala slovenskih predstavnikov v borilnih športih se je skozi kariero soočal s številnimi težavami, tudi vseh ciljev, zlasti tistih, ki niso tekmovalni, ni uresničil. "Če se spomnim zadnjih dveh desetletij, mi je vsekakor najbolj žal, da v občini Piran, katero sem vedno s ponosom predstavljal, nikoli niso imeli dovolj posluha za kakšno manjšo telovadnico, v kateri bi se mladi ukvarjali z borilnimi športi. Tudi sam bi bil brez pomoči Sretena Stanišića, podjetij Grafist in Gea Management ter sotrpinov s treningov precej manj uspešen, ampak tukaj ne gre zame, saj se počasi poslavljam, žal mi je novih generacij. Malce zlobno lahko rečem, da bi bila dovolj že parcela s stotimi kvadratnimi metri, ostalo bi naredili sami."

3becirovic
Jasmin Bečirović se lahko pohvali s številnimi naslovi, med največje uspehe pa prišteva 12 naslovov slovenskega prvaka (muay thai, low kick, K-1 in full contact), l. 2004 pa je postal evropski amaterski prvak ter na svetovnem prvenstvu zasedel 2. mesto, kar je leto kasneje nadgradil še z bronom. V verziji kombat league je 2006. osvojil naslov svetovnega profesionalnega prvaka, na turnirjih Alpsarena se lahko pohvali s 1. in 2. mestom, zmag na prestižnih posamičnih dvobojih pa že skoraj ne šteje več.