Mobilna verzija
STA
STA

Marčič na reliju Dakar peš do cilja druge etape

Španec Joan Barreda med motociklisti in Francoz Cyril Despres med avtomobilisti sta bila zmagovalca druge etape vzdržljivostnega relija Dakar, v kateri je imel edini Slovenec na dirki Simon Marčič obilo smole. Do cilja je prišel kot 125. med 126 tekmovalci, potem ko se mu je sredi sipin pokvaril motocikel in ga je peš rinil do cilja.

"Drama na drugi etapi - sredi sipin sem ostal z okvaro motorja, uspelo mi ga je popraviti in se do noči prebiti do cilja, kjer je motor dokončno odpovedal. Pririnil sem ga v cilj, zdaj pa me čaka zelo dolga noč, da ga do jutra pripravim na dirko," je pozno ponoči z relija svojo kalvarijo opisal Marčič.

Danes se bo reli Dakar nadaljeval še z daljšo etapo med Piscom in San Juanom de Marcono, kjer tudi organizatorji pričakujejo težavne razmere, saj so izjemoma dovolili servisno pomoč sredi etape.

Za letošnjo zmago bo treba premagati več kot 9000 kilometrov dolgo pot, ki se bo po številnih napornih etapah v Peruju, Boliviji in Argentini končala 20. januarja v Cordobi.

Značke: reli , sta